Iné športy

Revúcky karatista Peter Pauliny: Úspechy žne doma aj v zahraničí!

Úspešné obdobie prežíva pretekár Karate Klubu Revúca Peter Pauliny, keď v priebehu dvoch týždňov získal dve medaile z medzinárodných podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Revúcky karatista Peter Pauliny: Úspechy žne doma aj v zahraničí!
Foto: Eva Viestová

V polovici októbra sa v športovej telocvični Gymnázia M. Hatalu v Trstenej uskutočnil už XVI. ročník Trstenského pohára. Peter Pauliny sa v ňom predstavil v kategórii kumite muži +84kg a získal pekné tretie miesto. Turnaja sa zúčastnilo približne 200 pretekárov zo Slovenska a Maďarska.

O týždeň na to, sa v Českých Budejoviciach uskutočnil prestížny turnaj Bohemia Open 2013– International Open WSKU Championships of the Czech Republic, ktorého sa zúčastnilo 704 pretekárov z 15 krajín (Arménsko, Bielorusko, Brazília, Česká Republika, Dánsko, Anglicko, Gruzínsko, Nemecko, Maďarsko, India, Luxembursko, Rusko, USA a Slovensko).

V kategórii kumite muži +84kg si tentokrát Peter Pauliny vybojoval striebornú medailu, keď premožiteľa našiel až vo finále, v ktorom nestačil na pretekára z Rumunska.

Turnaj mal vysokú úroveň, medailistov dekorovali viceprezident World Shotokan Karate Union Kahka Basilia z Gruzínska a víťazi a medailisti z Majstrovstiev Sveta Rafael Aghayev, Shahin Atamov z Azerbajdžanu a Luca Valdesi z Talianska.

info a foto: KK Revúca

Karatista Peter Pauliny z Revúcej
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM