Ľubomír Hudačko Futbal

Klobúk dole pre revúckych futbalistov: Prvý zápas a hneď výhra rozdielom triedy!

Prvý zápas a hneď výhra rozdielom triedy. Navyše, na ihrisku súpera, čo sa ráta ako ešte viac rešpektovaný rezultát. Futbalisti MFK Revúca zdolali nováčika z Pliešoviec celkom jednoznačne a nadviazali tak na koniec predošlej sezóny, keď vtedy uštedrili debakel B-tímu Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Klobúk dole pre revúckych futbalistov: Prvý zápas a hneď výhra rozdielom triedy!
Foto: Rastislav Búgel

Po letnej príprave a pod vedením nového trénera Igora Jakubičku odohral MFK Revúca 1. kolo IV. ligy Juh na ihrisku nováčika z Pliešoviec.

Za dvadsať minút dva góly

Hneď v 3.minúte po kolmej prihrávke sa do úniku dostal Švec, spätnou prihrávkou našiel voľného Levického, ktorý s prehľadom z piatich metrov prekonal domáceho gólmana 0:1. Revúčania svojou klasickou kombinačnou hrou naznačili, na ktorej strane sú naklonené kvalitatívne misky váh a ďalšie šance nenechali na seba dlho čakať. Efektívni boli hráči MFK Revúca znova v 24. minúte, keď po peknej akcii z pravej strany potiahol loptu Bystráň, zacentroval na najlepšieho hráča na ihrisku Šveca a ten hlavičkou umiestnil loptu k pravej tyči 0:2.

Domáci sa snažili hrať na veľkom ihrisku do strán a po niekoľkých akciách sa dostali k zakončeniu, ale brankár Smerek bol spoľahlivý. Najväčšiu príležitosť spálili v 30. minúte, keď sa po dlhej prihrávke dostal do brejku Vilhan, obhodil si aj brankára, ale zakončil len do bočnej siete prázdnej brány. V druhom polčase nastúpili Pliešovce so zmenami a v útočnej fáze začali byť nebezpečnejší.

Prihrávkami na dotyk vyšachovali stred

K zakončeniu sa však dostávali sporadicky hlavne vďaka výborne organizovanej obrane pod vedením Majerčíka. Domáci sa strelecky presadzovali hlavne po rohoch a štandardkách zo strán ihriska, ale zakončeniu chýbala presnosť. Revúčania pokračovali vo svojej hre, prihrávkami na dotyk dokázali vyšachovať stredovú formáciu a takto sa dostávať za obranu, ale ofsajdové verdikty neumožnili tieto akcie zakončiť.

Až v 87. minúte znova po ukážkovej akcii Levický vysunul na ľavej strane Šestinu, ktorý potiahol loptu do šestnástky a milimetrovou prihrávkou našiel Luntera, ktorý zakončil do odkrytej brány 0:3. Domáci sa ešte dostali k možnosti streliť čestný gól, ale reflexívny zákrok brankára Smereka im prekazil radosť.

Tréner: Výsledok absolútne zaslúžený

Tréner Igor Jakubička „V zápase s nováčikom súťaže bol veľmi dôležitý rýchly gól hneď v úvode. Chlapci si verili, dokázali predviesť množstvo pekných kombinačných akcií, boli sme efektívni v útoku a napriek tomu, že v obrane sme ešte neboli celkom konsolidovaní, výsledok je z môjho pohľadu absolútne zaslúžený. Celé mužstvo podalo výborný výkon, vyzdvihol by som však výkony brankára Smereka, Máteho a Šveca. Verím, že v domácom zápase proti ďalšiemu nováčikovi z Medzibrodu dokážeme na tento výsledok nadviazať."

1. kolo IV. liga Juh, TJ Tatran VLM Pliešovce 0:3 MFK Revúca

  • Góly: 3. Levický, 24. Švec, 87. Lunter
  • ŽK: Santoris, Chromý, Farkaš – Bystrán, Šestina, T. Urc
  • TJ Tatran VLM Pliešovce: Gnida, Santoris, Sýkora, Mihál, Kucbel, Chromý, Záturecký (46´ Želiezka), Pavlík (46´ Filip), Turkota, Vilhan, Farkaš (72´ Palovič)
  • MFK Revúca: Smerek – Majerčík, T. Urc (46´ Pšida), Antal (79´ Vranec), Čellár – Máté (84´ Lunter), P. Konček, Šestina, Bystrán – Levický, Švec

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM