Šport

Palec hore pre revúckych zanietencov: Zorganizovali medzinárodný hokejový turnaj

Revúcki zanietenci zorganizovali medzinárodný hokejový turnaj na zimnom štadióne v Rimavskej Sobote. V Revúcej už niekoľko rokov nie je v prevádzke umelá ľadová plocha a zimný štadión taktiež nie, turnaj tak bol mimo mesta. Družstvá si zmerali sily v tvrdom, ale športovom zápolení.

Ilustračný obrázok k článku Palec hore pre revúckych zanietencov: Zorganizovali medzinárodný hokejový turnaj
Zdroj: Dnes24.sk

Hokejisti MHK Magnezit Revúca usporiadali medzinárodný hokejový turnaj. Vzájomné sily si zmerala štvorica družstiev.

Pochválili atmosféru

Domáci prevádzkovatelia ZŠ vyšli maximálne v ústrety a tak si štyri družstvá zmerali sily v priateľskom, ale tvrdom športovom zápolení. Keďže Revúčania boli v predchádzajúcich rokoch hosťami priateľov z Rýmařova, bolo už „povinnosťou“ im pohostinnosť vrátiť.

Účastníkmi turnaja boli HC Medvědi Rýmařov, Bramac Prešov, HK KLenovec a HK Magnezit Revúca. Sily si zmerali navzájom a keďže to bol turnaj amatérov i veteránov hralo sa v duchu fair play a po ukončení pri guľáši si všetci pochválili spoločnú atmosféru, s prianím zopakovať si takéto podujatie.

Viera, že sa obnoví prevádzka plochy

Turnaj sa skončil víťazstvom HC Medvědi Rýmařov, ktorý v rozhodujúcom stretnutí zdolal družstvo Bramac Prešov, v stretnutí o 3. miesto boli úspešnejší organizátori Magnezit Revúca po víťazstve nad priateľmi i súpermi z RHAL HK Klenovec.

„Poďakovanie patrí prevádzkovateľom zimného štadióna v Rimavskej Sobote, všetkým priamo zainteresovaným – rozhodcovia, časomiera, servis, všetkým zúčastneným, ale najmä tým, bez ktorých by túto akciu nebolo možné zabezpečiť – SMZ, a.s. Jelšava a MK Tour Muráň,“ uviedol zo zástupcov Vladimír Andraščík

Ako dodal, oni, starnúci zanietenci len dúfajú, že sa snáď obnoví prevádzka UĽP aj so skvalitnením sociálnych a hygienických podmienok a opäť sa začne s prípravou najmladších adeptov hokeja. Tí v minulosti reprezentovali mesto na temer celoslovenskej úrovni v II. lige žiakov, dorastencov, juniorov a niekoľko z nich pôsobí aj v súčasnosti v najvyšších súťažiach SZĽH, avšak ich potencionálni nasledovníci nemajú kde korčuľovať.

Poradie:

  • 1. Rýmařov
  • 2. Prešov
  • 3. Revúca
  • 4. Klenovec

Redakciu informoval Vladimír Andraščík z HK Magnezit Revúca.

Čítajte aj o revúcich motoroch!

Revúčania zorganizovali hokejový turnaj: Klobúk dole pred zanietencami!
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM