Peter Klimant Rôzne

Koho by už ten pohľad nepotešil pri srdci: Jedáleň v Revúcej zaplavili postavičky z rozprávky Včielka Mája

Na revúckej základke sa diali zaujímavé veci. Školskú jedáleň zaplavili postavičky zo známej rozprávky Včielka Mája. Nechýbala ani včelia kráľovná. Čo sa to tam dialo?

Ilustračný obrázok k článku Koho by už ten pohľad nepotešil pri srdci: Jedáleň v Revúcej zaplavili postavičky z rozprávky Včielka Mája
Zdroj: Dnes24.sk

Na základnej škole na Hviezdoslavovej ulici nezvyčajne rušno. V školskej jedálni boli malí prváci slávnostne prijatí do „cechu školského“. Čakal na nich naozaj pekný program, ktorý pripravili parlamentári spoločne s učiteľmi.

„Slávnosť sa začala pestrým kultúrnym programom mladších žiakov. Aj tentoraz bol originálny, niesol sa v duchu rozprávky Včielka Mája. Okrem Máji, Vilka, kráľovnej a kráľovských bubeníkov v ňom hlavnú úlohu zohrali práve tí najmenší, naši prváci. Sľubom sa zaviazali dodržiavať všetky práva a povinnosti školáka. Z rúk včelej kráľovnej si prevzali imatrikulačný list a medailu,“ opisuje slávnosť vedenie školy.

Prváci následne zaspievali svojim rodičom pesničku s použitím detských hudobných nástrojov. Za odmenu ich čakali krásne vyzdobené stoly s maškrtami a darčekom v podobe pekného trička. „Slávnostná imatrikulácia bola veľkým dňom nielen pre našich prváčikov, ale aj pre ich rodičov a blízkych. Veríme, že domov odchádzali plní nevšedných dojmov a zážitkov,“ dodáva škola.

Foto: ZŠ Hviezdoslavova

Malí revúcki prváčikovia vstúpili do cechu školského
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM