Eva Viestová Kultúra

Koncert pod Muránskym hradom

Rok 2011 vyhlásila OSN za Medzinárodný rok lesov a každý z mesiacov tohto roka je venovaný určitej špecifickej téme. V auguste si lesníci aj laická verejnosť pripomína vzájomný vplyv lesa a kultúry. Hlavným podujatím, ktoré je tejto téme venované,

Podujatie nebude výnimočné iba pre divákov. „Koncert v kameňolome je premiéra, v takom prostredí náš orchester ešte nehral,“ povedala námestníčka umeleckej prevádzky štátnej filharmónie Hana Bonková. V približne hodinovom programe zaznie pod taktovkou dirigenta Gabriela Rovňáka 12 skladieb od Johanna Straussa, Georga Bizeta, Antonína Dvořáka a Mikuláša Moyzesa. Nakoľko ide o koncert v prírode, odporúčajú organizátori neformálne oblečenie.
Podujatie zaradené do 5. ročníka Revúckych augustových koncertov pripravili Lesy Slovenskej republiky spolu s neziskovou organizáciou Quirinius. Pre prípad nepriaznivého počasia majú organizátori nachystané náhradné priestory v tamojšom rímskokatolickom kostole. „Dúfame, že tak, ako pre nás, aj pre hudobných nadšencov, bude koncert v kameňolome pekným zážitkom. Veríme, že prírodná akustika umocní hudobnú produkciu a že poslucháči si vychutnajú hudbu aj bez zosilňovačov,“ dodala Bonková.

Zdroj : V.Rezek, hovorca Lesy SR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM