Jakub Forgács Správy

Kotleba mieri do parlamentu a... Preferencie môžu rásť, nezávisle od jeho krokov v kresle župana!

Na základe najnovšieho prieskumu agentúry MVK by sa Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko dostala do parlamentu so 7,6 percentami. Podľa politológov môžeme očakávať ďalší rast jej preferencií. Mali by podľa nich stúpnuť nezávisle od toho, ako si bude Marian Kotleba počínať v úrade župana.

Ilustračný obrázok k článku Kotleba mieri do parlamentu a... Preferencie môžu rásť, nezávisle od jeho krokov v kresle župana!
Zdroj: Webnoviny.sk

Popularita Ľudovej strany Naše Slovensko môže ešte rásť, Marian Kotleba je totiž v povedomí verejnosti. Myslí si to politológ Miroslav Kusý v reakcii na prieskum agentúry MVK, v ktorom ĽS-Naše Slovensko namerali 7,6 percenta volebných preferencií.

Podľa Kusého má potenciál brať hlasy iným stranám

Podľa Kusého sa Kotleba po nástupe do funkcie nedištancoval od svojich kontroverzných názorov, čím ich legitimizoval pred časťou verejnosti. Politológ Kusý predpokladá ďalší rast preferencií strany nezávisle od toho, ako si bude Kotleba počínať v úrade predsedu Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

„Môže sa vyhovárať na nepriateľstvo zastupiteľstva a politických strán, ktoré mu neumožnia riešiť to, čo chce,“ dodáva s tým, že ĽS-Naše Slovensko má potenciál brať hlasy stranám z celého politického spektra.

Vzostup podľa Mesežnikova potvrdí viac prieskumov

Podobný názor má aj Grigorij Mesežnikov. „Kotleba nekandidoval, aby robil štandardnú politiku,“ uviedol. Jeho konkrétne kroky a prípadné zlyhania v Banskobystrickom kraji podľa Mesežnikova neovplyvnia jeho podporu v iných častiach krajiny.

Zároveň ale upozorňuje, že na definitívne potvrdenie vzostupu podpory ĽS-Naše Slovensko bude potrebných viac prieskumov verejnej mienky. Analytik Ján Baránek súhlasí, že treba počkať na výsledky iných prieskumov. „Strana môže rásť, ale o koľko reálne, to sa ešte nedá povedať,“ dodal Baránek.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM