Eva Viestová Krimi

Kotlebovci obsadili Krásnu Hôrku

V nedeľu popoludní sa asi 500 prívržencov ĽS Naše Slovensko stretlo pod hradom Krásna Hôrka. Nechýbali policajné zložky a ťažkoodenci...

Dav sa nedostal do bezprostrednej blízkosti rómskej osady. Cieľom stretnutia bolo poukázať na nelegálne rómske stavby na súkromných pozemkoch. V priebehu týždňa plánuje Marián Kotleba vysporiadať všetky potrebné náležitosti a kúpiť od súkromného majiteľa pozemky v Krásnohorskom Podhradí, na ktorých sú tieto nelegálne stavby a dať ich zbúrať. Ako sa vyjadril Marián Kotleba : „Kto by mal záujem bude tam kopec stavebného materiálu“.
Spochybnil právnosť nášho politického systému. Podľa neho, keby požiar spôsobili deti nerómskych rodín, ich rodičia by už boli určite vo väzbe. Poukázal tak na to, že počin rómskych detí, ktoré spôsobili požiar, zostal nepotrestaný. Súčasťou akcie bolo aj podpisovanie petície, ktorou podpísaní obyvatelia žiadajú prezidenta o udelenie milosti pre tých 4 policajtov, ktorí pred niekoľkými rokmi údajne zneužili svoju právomoc a zabili rómskeho muža z Magnezitoviec. Približne po polhodinovom zhromaždení vyzval prítomných, aby sa zúčastnili „prehliadky“ jeho budúcich pozemkov, na ktorých stoja rómske obydlia.

[youtube=400,270]h­ttp://youtu.be/Zbzg-8mzKco[/youtube] Rozšírené video z pochodu k súkromným pozemkom

Pozrite si aj naše foto aj druhé video z podhradia nižšie

Kotlebovci obsadili Krásnu Hôrku
1
Galéria
Rómom svitla nová nádej: Kotleba búranie domov neohlásil
1
Galéria
KotlebaKrasHorka
45
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM