Eva Viestová Kultúra

Lesnícke dni sa tešili veľkému záujmu

Vo štvrtok 28. apríla od 10,00hod sa na Nám. Slobody- pred Kohútom konali tradičné lesnícke dni, ktoré organizuje OZ Revúca. Tento rok sa konali v rámci akcií Medzinárodného roka lesov 2011.

Išlo už o piaty ročník tejto celoslovenskej akcie pre deti,mládež a širokú verejnosť, ktorá nadväzuje na tradíciu Apríl-mesiac lesov. Ich cieľom je vyzdvihnúť dôležitosť lesov a drevín pre život človeka a priblížiť prácu lesníkov a úlohy lesného hospodárstva. Zdôrazňujú potrebu osobnej zodpovednosti za ochranu hodnôt lesa.

Na námestí pred Kohútom sa to len tak hemžilo ľuďmi, hlavne deťmi z revúckych škôlok, základných škôl z Revúcej, Tornale a okolia. V štyroch pripravených stánkoch na deti čakali lesníci, ktorí mali pre nich pripravených kopu zaujímavých, ale pritom aj poučných úloh. A tak deti skladali, strihali, lepili, kreslili, hádali, pílili ostošesť. Samozrejme, že nikto neodišiel bez odmeny.
V rámci programu vystúpil aj výborný folklórny súbor Lykovček so svojou choreografiou.

Tešíme sa na ďalší ročník Lesníckych dní a budeme Vás informovať aj o ďalších aktivitách lesníkov, ktoré majú pripravené v rámci akcií Medzinárodného roka lesov.

Čo všetko sa dialo na tohtoročných lesníckych dňoch si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

http://www.lesnapedagogika.sk/?…

lesnicke dni RA aktual
42
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM