Katarína Oravská Šport

Malá obec pri Revúcej s veľkým úspechom: V dedine majú víťaza východoslovenskej cyklistickej ligy!

Malú obec pri Revúcej skvelo reprezentujú jej cyklisti. Okrem množstva medailí z tohtoročných pretekov majú doma aj víťaza východoslovenskej ligy!

Ilustračný obrázok k článku Malá obec pri Revúcej s veľkým úspechom: V dedine majú víťaza východoslovenskej cyklistickej ligy!
Zdroj: TASR

Členom cyklistického oddielu pri Športovom klube (ŠK) Muránska Dlhá Lúka sa starosta Marek Nosko oficiálne poďakoval za úspešnú sezónu a vzornú reprezentáciu obce. Ako povedal vedúci oddielu Vladimír Gešo, okrem množstva medailí z tohtoročných pretekov majú aj víťaza východoslovenskej ligy v kategórii A. Stal sa ním Adam Gešo.

Cyklisti z ŠK Muránska Dlhá Lúka absolvovali tento rok jedenásť súťaží. „Z nich máme päť prvých, šesť druhých a štyri tretie miesta. Okrem toho sme sa na všetkých súťažiach dostali do prvej desiatky, čo si myslím, že je na takúto malú obec veľký úspech. Okrem toho máme aj víťaza východoslovenskej ligy. Sme veľmi radi, že starosta, ako i obecné zastupiteľstvo nás prijali a rozhodli sa nás aj podporiť. Najviac nám obec pomáha príspevkami na cestovné a štartovné. Bez takejto pomoci by sme to nedokázali zvládnuť,“ povedal Gešo.

Víťaz východoslovenskej ligy Adam Gešo má z víťazstva veľkú radosť, avšak zároveň sa teší aj na oddych. „Je pravda, že som stihol už aj dovolenku, ale predsa len, ten pocit, že som niečo dosiahol, je na nezaplatenie. Sezóna bola náročná, aj keď asi trochu jednoduchšia ako vlani. Súťaží bolo pomerne veľa a nie všetci moji konkurenti si vyberali tie ligové,“ dodal Gešo mladší.

Starosta obce Marek Nosko je presvedčený, že podporiť tento šport bolo pre obec správnym rozhodnutím. „Samozrejme, veľmi sa tešíme z tohto úspechu. Pre takú malú obec, ako sme my, je určite lepšie podporiť menšie a finančne menej náročné športy. Na futbalový či hokejový klub jednoducho nemáme. Navyše v cyklistickom oddiele máme priamo troch športovcov z našej obce, majú veľmi výrazné dresy v obecných farbách a stále ich vidieť na popredných miestach. Pre dedinu je to skutočne skvelá reprezentácia,“ dodal Nosko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM