Eva Viestová Samospráva

Malých lyžiarov neodradili prvé neúspechy. Nakoniec zvládli aj prekážkovú dráhu

„Hurá, ideme na lyžovačku.“ - zakričalo si štrnásť predškolákov z MŠ Sládkovičova, keď nasadli so svojimi učiteľkami Katkou, Zlatkou a Jankou do autobusu, zamávali svojim rodičom a vyštartovali v dňoch začiatkom marca na pobyt do zimnej školy v prírode spojenej s lyžovaním na Zbojskej.

Ilustračný obrázok k článku Malých lyžiarov neodradili prvé neúspechy. Nakoniec zvládli aj prekážkovú dráhu
Foto: Eva Viestová

Krásne počasie aj neúspechy

V prvých dňoch nás lyžiarsky svah privítal krásnym, priam jarným počasím. Slniečko nás svojou pozitívnou energiou povzbudzovalo k čoraz lepším lyžiarskym výkonom.

Prvé neúspechy lyžiarov – začiatočníkov neodradili, ale naopak, vyburcovali ich k ďalšiemu snaženiu, bez pádu sa dostať lanovým vlekom na kopec a zísť ho bezpečne dolu, najprv zjazdom v pluhu, neskôr prišli aj prvé pokusy o oblúky.

Deti – lyžiari zase trénovali svoje schopnosti pri zjazde pomedzi palice a bezpečnom brzdení pri vleku. My učiteľky – inštruktorky sme si zase zvyšovali kondíciu pri chôdzi a behu v lyžiarkach, ale vynaložená námaha stála za to.

Na záver si preverili schopnosti prekážkovým lyžovaním

Hoci sa nám slniečko v druhej polovici pobytu schovalo za zamračený oblak, predposledné dopoludnie sme využili na poslednú lyžovačku v športovo-pretekárskom duchu. Lyžiarsku trať sme označili farebnými kuželkami, tyčami, krepovým papierom, bránkou na podjazd, pred cieľom sme vytvorili malú prekážku zo snehu. A víťazmi sa stali všetky deti, pretože snaha a nadšenie, ktorými zdolávali prekážkovú dráhu museli byť ocenené.

Malí lyžiari si odniesli domov zaslúžené medaily a diplomy, a čo viac, odniesli si hlavne zážitky, ktoré prinieslo bývanie na chate, diskotékové popoludnie, turistická túra na salaš… a tie určite ostanú na dlho v pamäti nás, všetkých.

info a foto: MŠ Sládkovičova

Škôlkari zo Sládkovičovej na lyžiarskom
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM