Lucia Zákopčanová Rôzne

Mestské kultúrne stredisko v Revúcej renovujú. Kino dostane nové sedadlá aj podlahy

Mnohí si zaiste všimli, že kino v Revúcej prestalo premietať. Dôvodom je prebiehajúca rekonštrukcia sály. Ako dlho bude trvať a čo všetko prinesie?

Ilustračný obrázok k článku Mestské kultúrne stredisko v Revúcej renovujú. Kino dostane nové sedadlá aj podlahy
3
Galéria
Foto: Karin Kilíková

Revúcke kino sa vďaka financiám z Audiovizuálneho fondu dočkalo digitalizácie a tak, si môžeme vychutnávať filmové novinky už v štandardnej kvalite. Toto vynovenie ocenili mnohí Revúčania, čo potvrdili slová riaditeľky Karin Kilíkovej: „Po digitalizácii stúpla návštevnosť kino o 400 %.“

Pôžitok z filmu niektorým návštevníkom kazilo menej pohodlné sedenie. Nemôžeme sa čudovať, veď sedadlá mali úctyhodných 40 rokov. Zmeniť to má prebiehajúca rekonštrukcia: „Opäť, vďaka prostriedkom z Audiovizuálneho fondu, sa zlepší komfort návštevníkov výmenou nových sedadiel, ktoré by mali byť širšie a hlbšie. Okrem toho dostane sála nové podlahy, linoleum a steny sa vymaľujú. Tieto náklady uhradí mesto,“ uviedla Kilíková.

Zaujímalo nás, či sa tieto zmeny odzrkadlia vo vyššom vstupnom, ale ako riaditeľka vysvetlila: „Na cene vstupenky sa prebiehaj[ca prestavba neprejaví. Ceny na jednotlivé filmy si totiž určuje sám distribútor.“

A kedy otvorí Mestské kultúrne stredisko opäť svoje brány? „Rekonštrukcia by mala prebiehať do konca augusta. Toto letné obdobie sa zdalo najvhodnejšie, nakoľko v školách začínajú prázdniny a ľudia trávia viacej času von, alebo na dovolenkách,“ vysvetlila Kilíková. Už na jeseň sa tak môžeme tešiť na ďalšie filmové premiéry, alebo divadelné predstavenia vo vynovenej sále.

Pozrite si Mestské kultúrne stredisko v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Mestské kultúrne stredisko sa dočkalo obnovy
3
Galéria
Foto: Karin Kilíková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM