Rôzne

Milovníci koní na súťaži Cross country: Jazdiť museli s pohárom v ruke

Black Horse Ranch Mokrá Lúka organizoval pre milovníkov koní súťaž s názvom Cross Country. Zúčastnilo sa jej 13 dvojíc z Mokrej Lúky, Revúcej, Lubeníka, Muránskej Dlhej Lúky, Tornale a Kobeliarova.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci koní na súťaži Cross country: Jazdiť museli s pohárom v ruke
Foto: Eva Viestová

Prvou súťažou bol Cross Country. Spočíval v cezpoľnom behu okolo ranča v Mokrej Lúke – štart bol na lúke vedľa cintorína, ďalej trasa viedla lesnou cestičkou ponad ranč, tiahla sa až k „smetisku“, odkiaľ pokračovala na lúky vedľa hlavnej cesty smerom naspäť preťať časomieru.

Súťaž bola oceňovaná v dvoch kategóriách a to ženy a muži.

V kategórii žien sa na prvom mieste umiestnila Bianka Fabová na koni Santer z Revúcej, na druhom mieste Evka Sitáková na koni Lutna z Mokrej Lúky a na treťom mieste Pauli Palová na koni O´Bajan Dracéna z Tornale.

V kategórii mužov sa na prvom mieste umiestnil Lukáš Antalík na koni Smooky z Mokrej Lúky, na druhom mieste Ľubomír Šmegner na koni Ramir z Kobeliarova a na treťom mieste Tomáš Terpák na koni O´Bajan Dália z Tornale.

Druhou súťažou bola Jazda zručnosti, taktiež jazdená na čas.

Jazdci museli zdolať prekážky ako: jazdou s pohárom vody, bránkou, preskokom cez prekážku, kavaletmi, jazdou s brvnom v ruke, bludiskom, jazdou okolo sudov a jazdou okolo tyčiek.

V tejto súťaži bolo umiestnenie nasledovné: na prvom mieste sa umiestnil Tomáš Terpák na koni O´Bajan Dália z Tornale, na druhom mieste Pauli Palová na koni O´Bajan Dracéna z Tornale a na treťom mieste Radka Fabová na koni Tristan z Mokrej Lúky.

V závere sa jazdci a kone odobrali na ranč kde si dopriali oddych, občerstvenie a chutnú kapustnicu a už teraz sa tešia na ďalší ročník.

info a a foto: Radka Fabová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM