Eva Viestová Rôzne

Miss Universe 2011 je Dagmar Kolesárová

Dagmar Kolesárová z Revúcej získala v sobotu večer (5. 3.) v bratislavskej Sibamac aréne Národného tenisového centra titul Miss Universe 2011. Prvou vicemiss sa stala Romana Procházková z Bratislavy, druhou vicemiss Miriama Matúšová zo Zvolena.

„Som nesmierne šťastná, práve teraz si to naplno začínam užívať, keď už všetko opadlo. Nečakala som to, ale nádej umiera posledná a vyplnilo sa to,“ povedala pre TASR nová Miss Universe. Študentka chemicko-technologickej fakulty Dagmar Kolesárová aj cez tento úspech chce dokončiť štúdium na vysokej škole, verí, že napriek novým povinnostiam to bude zvládať. Víťazka 13. ročníka Miss Universe bude reprezentovať Slovensko na svetovom finále Miss Universe, ktoré sa uskutoční 12. septembra v brazílskom San José. Za prvenstvo okrem osobného automobilu získala aj set klenotov, pozostávajúci z náhrdelníka a náušníc s názvom „Pávie pero“, vyrobený z 18 karátového bieleho zlata, exkluzívny model šiat aj národný kostým na svetové finále.
„Na prvé stretnutie sme vybrali 18 dievčat, z nich sme chceli sme vybrať finálovú dvanástku. Vybrali sme ich trinásť, táto trinástka s nami absolvovala celé sústredenie a ja som si k nim našla taký vzťah, že všetkých trinásť sa mi páčilo, tak sme sa rozhodli, že všetkých trinásť pôjde v trinástom ročníku do finále,“ uviedla pre médiá riaditeľka súťaže Silvia Chovancová-Lakatošová.
Na deviatich kastingových dňoch, ktoré sa konali v novembri minulého roku, sa zúčastnilo takmer 1300 dievčat. Šancu zabojovať o titul najkrajšej Slovenky mali dievčatá vo veku 17 až 26 rokov, podmienkou bolo slovenské štátne občianstvo, dievčatá mali byť slobodné a bezdetné. Podmienka minimálnej výšky bola opäť zrušená, preto mali šancu aj nižšie dievčatá. V programe večera vystúpili Dara Rolins, Rytmus aj zlatý slávik Richard Müller. Premiéru v priamom televíznom prenose mala pieseň I'm Still Alive, ktorú zaspievali dvojčatá Daniela a Veronika Nízlové, známe ako duo TWiiNS. S touto piesňoui budú reprezentovať Slovensko 12. mája v nemeckom Düsseldorfe na 56. ročníku najstaršej európskej piesňovej súťaže Eurovision Song Contest.
„Bol to pre nás krásny moment, tá pesnička sa po korunovácii víťazky v programe celkom hodila, atmosféra bola výborná, čo si pochvaľujeme,“ uviedli Daniela a Veronika pre TASR. Skladbu budú promovať aj v televíziách štátov, ktoré sa na Eurosongu zúčastnia, o dva týždne vystúpia s touto skladbou v Írsku. „Je pred nami ešte veľký kus práce, vystúpenia po Európe, prvé reakcie na pesničku sú veľmi pozitívne,“ dodal manažér TWiiNS a spoluautor skladby Braňo Jančich. Zdroj: TASR Foto a zostrih z priameho prenosu nájdete na:http://www.webnoviny.sk/…-clanok.html

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM