Eva Viestová Rôzne

Mladí divadelníci z Komenského školy

Už niekoľko rokov pracuje pri Základnej škole J. A. Komenského pod vedením Mgr. V. Suchej divadelný súbor Portál. Patrí do skupiny celého radu záujmových krúžkov vedených pedagógmi školy v mimo vyučovacom čase.

Zaujímavá činnosť súboru i jeho úspechy mali svoj podiel na tom, že v septembri 2010 sa do divadelného súboru prihlásilo 45 žiakov, a tak si dramatická výchova nachádza svoje miesto nielen vo vyučovacom procese, ale aj v záujmovej činnosti. Zvládnuť toľko nádejných hercov v jednom súbore nie je možné, preto vznikol druhý divadelný súbor Portál Junior. Hrajú v ňom žiaci z 1., 3.a 5. Ročníka.
V súčasnosti nacvičujú hru , odohrávajúcu sa v detskom domove, kde deti spolu s rozprávkovými postavami hľadajú svojich rodičov. Portál , divadelný súbor starších žiakov pripravuje divadelnú hru Čarovný kufrík, v ktorej spolu s žiakmi školy hrá aj náš učiteľ Mgr. J. Joachím. Poďakovanie za aktívnu prácu s deťmi a rozvoj dramatickej výchovy v našej škole patrí p. učiteľke Mgr. Vierke Suchej . Veríme , že sa našim mladým divadelníkom bude dariť aj na blížiacej sa Detskej divadelnej Revúcej. Zdroj: E. Valko http://www.zskomre.sk/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM