Lucia Zákopčanová Rôzne

More, príroda, alebo vlastný gauč. Kde najradšej trávia letné dovolenky Revúčania?

Slnko, voda, relax, dobrá kniha. Mnohí z nás si takto predstavujú dokonalú letnú dovolenku. Spravili sme malý prieskum, kde sme zisťovali, ako trávia leto Revúčania.

Ilustračný obrázok k článku More, príroda, alebo vlastný gauč. Kde najradšej trávia letné dovolenky Revúčania?
13
Galéria
Zdroj: TASR

Leto je v plnom prúde a deti majú dvojmesačné prázdniny. Väčšina využíva letné obdobie na zaslúžený relax a načerpanie novej energie na vytúženej dovolenke. Preto nás v redakcii zaujímalo, kde Revúčania trávia svoje voľné dni. Tu sú odpovede niekoľkých z vás.

Slovenské more

„Väčšinu dovoleniek trávime v Chorvátsku. Táto krajina sa nám veľmi páči, more je tam krásne, čisté, ceny pre Slovákov priaznivé. Nakoľko chodíme k moru autom, aj z tohto dôvodu nám Chorvátsko vyhovuje“ vymenúva dôvody Marek.

V krajine polmesiaca

TO, že Revúčania radi cestujú aj do vzdialenejších krajín, potvrdzujú aj slová pani Anny: „Nám s rodinou sa veľmi páči v Turecku, konkrétne v Side. Okrem mora a pláže, si tam radi nakúpime darčeky. A aj to, že môžem zjednávať, ma veľmi baví.“

Temperamentné Španielsko

„Väčšinou preferujem cestovanie mimo sezónu, pretože je to lacnejšie a pláže nie sú prepchaté turistami. Tento rok však urobím výnimku a cez leto sa chystám na Malorku, ktorá ma nádherne piesočné pláže a modrú vodu", hovorí Martina.

S batohom na cestách

Leňošenie na pláži nie každému vyhovuje, o čom svedčia aj slová Lucie: „Chodila som na letné dovolenky k moru s rodinou. Momentálne ma začalo baviť objavovania zaujímavých miest. Kúpim nejakú výhodnú letenku, na internete nájdem lacné ubytovanie a s kamarátkou spoznávame svet.“

Čaro rodnej krajiny

Aj Slovensko je nádherná krajina, ktorá má čo ponúknuť. A preto mnohí pred cudzinou uprednostňujú práve pobyt v rodnej krajine. „S deťmi trávime dovolenky na Slovensku. Je tu veľa zaujímavých miest a veľmi pekná príroda, ktorú by sme im radi ukázali", hovorí pani Lucia.

Pohodlie domova

„Leto trávim väčšinou doma, pretože dovolenky sú pre mňa finančne nákladné. A v tomto období mám veľa práce“, vymenúva dôvody, prečo necestuje pani Mária.

Pozrite si v priloženej galérii aj dobové a súčasné fotografie Revúcej!

Foto: ilustračné

Dobové zábery vs. súčasnosť. Ako vyzerajú známe miesta v Revúcej?
13
Galéria
Zdroj: Múz. PSG/Literárny archív SNK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM