Jakub Forgács Správy

Mrazy udrú ešte väčšou silou. Teploty v revúckom okrese môžu klesnúť až na -24°C!

Ak ste si mysleli, že mrazy už ustúpili, nie je to tak! Pre náš okres vydali už výstrahu druhého stupňa pred nízkymi teplotami. Kedy platí?

Ilustračný obrázok k článku Mrazy udrú ešte väčšou silou. Teploty v revúckom okrese môžu klesnúť až na -24°C!
6
Galéria
Zdroj: TASR

Revúcu čaká poriadne divoké počasie. Úradovať bude opäť silný mráz. Na náš okres je vydaných niekoľko výstrah. Tvorbu snehových jazykov a závejov, podľa odborníkov zo SHMÚ, môžeme v okrese Revúca očakávať ojedinele. Výstraha prvého stupňa platí do stredy 21. hodiny. SHMÚ však varuje aj pred nízkymi teplotami.

Výstraha druhého stupňa pred nízkymi teplotami začne pre náš okres platiť v stredu o 22:00 a potrvá do štvrtku 9:00. „V okrese Revúca sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –20 až –22 °C," varujú meteorológovia na webe SHMÚ. Ešte chladnejšie, –20 až –24 °C, môže byť miestami od štvrtku 22:00 do piatku 9:00, kedy platí rovnako výstraha druhého stupňa pred nízkymi teplotami. Ojedinele však môže byť –19 – –20 °C aj od piatku 22:00 do soboty 9:00 hod.

Ako ďalej uvádza web, silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Podľa odborníkov zo SHMÚ je očakávaný mráz v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká.

Foto: ilustračné

Extrémne mrazy
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM