Katarína Oravská Šport

Muránska Dlhá Lúka prišla s ďalšou možnosťou na relax: Šport, pri ktorom treba zapnúť rozum!

Obec má vytvorené podmienky na rozvoj viacerých športov. V dedine majú multifunkčné ihrisko, posilňovňu, lezeckú stenu, ale aj halu na stolný tenis. Napriek tomu, pribudne aj ďalšia možnosť aktívneho trávenia voľného času. Nestačí však len fyzická kondícia, ale je potrebný aj rozum.

Ilustračný obrázok k článku Muránska Dlhá Lúka prišla s ďalšou možnosťou na relax: Šport, pri ktorom treba zapnúť rozum!
Zdroj: TASR

Orientačný beh bude ďalšou možnosťou aktívneho trávenia voľného času v obci Muránska Dlhá Lúka v okrese Revúca. Ako povedal starosta obce Marek Nosko, v priebehu niekoľkých týždňov budú mať hotové aj bežecké mapy.

Obec Muránska Dlhá Lúka, v ktorej v súčasnosti žije približne 900 obyvateľov, má vytvorené podmienky na rozvoj viacerých športov. V dedine majú multifunkčné ihrisko, posilňovňu, lezeckú stenu, ale aj halu na stolný tenis. „Založili sme aj obecný športový klub, ktorý má skratku ŠK MDL. Má tri oddiely – stolnotenisový, atletický a cyklistický. Zatiaľ sú aktívni len cyklisti. Máme piatich členov, ktorí sú aj na veľmi slušnej úrovni v rámci regiónu. Obec im prepláca cestovné na súťaže, štartovné, ale dali sme im urobiť aj dresy v obecných farbách. Nedávno sme boli aj hlavnými organizátormi jednej z cyklistických súťaží,“ priblížil Nosko.

Obecný športový klub v súčasnosti nedokáže podporovať finančne náročné športy. „Napriek popularite futbalu si naši občania zahrať môžu, ale klub by sme neutiahli. Vzhľadom na to, že ja aj moja manželka sme sa v minulosti venovali orientačnému behu, chceli by sme to rozbehnúť aj u nás. Za obcou máme kopec s množstvom chodníkov. Orientačný beh je šport, kde nestačí len fyzická kondícia, ale je potrebný aj rozum. S mapami trochu meškáme oproti plánom, pretože nám ich tvorbu skomplikovalo jarné počasie. Teraz na jeseň však už budú hotové a ak sa nájde dosť aktívnych nadšencov, môžu vytvoriť ďalší oddiel ŠK MDL,“ dodal starosta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM