Eva Viestová Krimi

Muži ukradli teľatá a zabili kravu

Z prečinu spolupáchateľstva obvinili šiestich mužov z Liciniec v okrese Revúca, ktorí ukradli osem teliat a zabili kravu.

Muži vo veku 23 až 45 rokov odcudzili zvieratá z pastvy pri katastri obce Hucín v časti Sárkapusta v mesiacoch apríl a máj 2009 spoločne s ďalšími dvomi mužmi, ktorí už boli za túto trestnú činnosť odsúdení. Teliatka mali približne po 50 kilogramov, nakladali ich do osobného motorového vozidla Ford Mondeo a predávali ich po 100 eur. V obci Gemerská Ves predali tri, v Chanave a Káloši dve a v Levároch jedno teľa.
Osemsto eur, ktoré predajom získali, si rozdelili. Muži v katastri obce Licince v časti Baňa usmrtili 400-kilogramovú jalovicu, ktorú naložili na ručný vozík, odviezli do lesa, kde ju rozrezali na kusy a mäso si rozdelili.
Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej krádežou teliat a usmrtením jalovice spôsobili spoločnosti z Tisovca škodu takmer 4900 eur. Obvinených stíhajú na slobode, za tieto skutky môžu byť traja z obvinených potrestaní odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky a ďalší traja na dva roky.

Zdroj : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM