Eva Viestová Kultúra

Muzikál Putá chytil Revúčanov za srdce: Učiteľky si dokonca na záver od radosti "zatrsali"

V stredu popoludní praskala divadelná sála Mestského kultúrneho domu v Revúcej vo švíkoch. Dôvodom bol originálny muzikál Putá z dielne Základnej umeleckej školy v Revúcej.

Ilustračný obrázok k článku Muzikál Putá chytil Revúčanov za srdce: Učiteľky si dokonca na záver od radosti "zatrsali"
Foto: Eva Viestová

Ako sa písalo v buletine: „Putá sú silné väzby, ktoré keby sme nemali, neboli by sme krásne bytosti. Preto si chráňme všetky putá, ktoré v našom živote vznikajú. I tie, ktoré zanikajú. Pamätajme si ich hlboko v srdci. Buďme za ne vždycky vďačný…aj za tie bolestivé, lebo nie je vôbec podstatné, či ich preruší smrť alebo rozchod. Podstatné je, že nás niekedy nejaké putá spolu spájali…že nás spájajú“.

Scenár a réžiu bravúrne zvládla mladá učiteľka ZUŠ-ky Lucia Chrapánová. Choreografiu mala na starosti Zuzana Remperová, scénu Evka Huťanová a Miroslav Sklenárik. Hudobné podklady a zvuk Timotej Hanes, klavírne podklady Ľubica Beňušová, hudba a zvuk Dr.Real, svetlá Jozef Gorel.

Hudobné podklady boli vyrobené pre účely muzikálu podľa hitov slovenských populárnych umelcov. Malí aj veľkí žiaci ZUŠ-ky hrali, spievali aj tancovali ako veľkí muzikáloví herci.

„K vytvoreniu tohto muzikálu ma inšpirovali hlavne vzťahy, či už medzi matkou a dcérou, alebo aj medzi kamarátmi“, povedala režisérka Lucia Chrapánová.

„Deťom sa do nacvičovania muzikálu sprvu až tak nechcelo, ale tieto posledné dni ich spojili, zahrali to výborne a dokonca sa z nich stali aj kamaráti“, dodala Chrapánová.

Po skončení predstavenia vybehli na pódium aj učiteľky a zatancovali tanec v štýle gangam style, lebo ako neskôr vysvetlili, stavili sa medzi sebou, že ak to dobre dopadne, tak to spravia.

POZRITE SI NAŠE FOTO A ZOSTRIH Z MUZIKÁLU PUTÁ.

ZUŠ muzikál Putá
1
Galéria
ZUŠ muzikál Putá
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM