Marcel Mojžiš Správy

Na Dňoch mesta pútali pozornosť aj šteniatka: Tieto utešené tvory ľudia bezcitne vyhodili!

Vystúpeniami folklórnych skupín pokračovali v sobotu Dni mesta Revúca. Druhý deň v centre mesta prezentovali aj opustené psy z revúckeho útulku. Ako povedala jeho vedúca, Kvetoslava Slaná, záujemcovia si môžu psy osvojiť, musia však podpísať adopčnú zmluvu.

Na Dni mesta Revúca priviezli z útulku predovšetkým šteniatka. Návštevníci sa tam na vlastné oči mohli presvedčiť, že zariadenie nie je len pre choré a zanedbané zvieratá.

„Chceme ľuďom ukázať, že iní ľudia dokážu bezcitne vyhodiť aj takéto krásne tvory. Počas dní mesta sa tak snažíme motivovať prípadných záujemcov, aby nás navštívili aj v útulku a dali tulákom druhú šancu. Záujemca však musí podpísať adopčnú zmluvu. V nej sa zaviaže, že sa o psíka bude dobre starať, že ho nebude držať na reťazi a napríklad tiež, že ho dá vykastrovať. Neskôr chodíme náhodne sami na kontroly alebo reagujeme na podnety a, žiaľ, stáva sa, že psíkov musíme zobrať späť do útulku. Napriek tomu sme veľmi radi za každého psíka, ktorý si nájde nový domov,“ dodala Slaná.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM