Peter Simon Správy

Na Gemeri vznikla oblastná agentúra cestovného ruchu: Naštartuje rozvoj regiónu?

Po mesiacoch príprav bola v Revúcej založená Oblastná organizácia cestovného ruchu GEMER. Účelom OOCR je riadiť rozvoj turizmu v destinácii Gemer a pri plnom zachovaní kultúrneho a prírodného dedičstva rozvíjať a propagovať tento región.

Ilustračný obrázok k článku Na Gemeri vznikla oblastná agentúra cestovného ruchu: Naštartuje rozvoj regiónu?
6
Galéria
Zdroj: OOCR GEMER

Ako informoval výkonný riaditeľ OOCR GEMER Ján Šmídt, okrem najznámejších lokalít Betliar, Krásna Hôrka, jaskyne Slovenského krasu, Národný park Muránska planina ukrýva Gemer aj menej známe turistické klenoty. Patria medzi ne pokoru vzbudzujúce stredoveké kostoly s nástennými maľbami, zrúcaniny hradov, technické pamiatky po ťažbe a spracovaní železnej rudy. Práve vďaka výrobe železa patril Gemer v minulosti medzi najviac rozvinuté oblasti Uhorska. Pestrá je tu aj ponuka múzeí. Vznikajúca Oblastná organizácia cestovného ruchu GEMER má pomôcť priblížiť tieto zaujímavosti návštevníkom regiónu a zlepšovať kvalitu a rozsah poskytovaných služieb.

Zakladajúcimi členmi OOCR GEMER sú mestá Rožňava, Revúca, Hnúšťa, Tornaľa, Jelšava, obce Jesenské, Muráň a podnikateľské subjekty pôsobiace v cestovnom ruchu v regióne. Predsedom predstavenstva sa stal Pavol Burdiga, primátor mesta Rožňava. Organizácia sídli v Revúcej, no pracoviská budú aj v Rožňave, Rimavskej Sobote a v Tornali.

„V najbližšom období sa chce organizácia zamerať na rozšírenie členskej základne o ďalšie obce a ostatné subjekty pôsobiace v regióne v cestovnom ruchu. Už čoskoro by mala poskytovať informačnú bázu o všetkých zaujímavostiach, trasách a podujatiach, ktoré Gemer ponúka. Vďaka nádhernej prírode a pestrej palete kultúrno-historických pamiatok má cestovný ruch v tomto regióne mimoriadny potenciál rastu. Záujmom organizácie je zapojiť všetky relevantné subjekty do budovania odvetvia, ktoré môže výrazne pomôcť rozvoju v nateraz zaostávajúcich gemerských okresoch Rožňava, Revúca a Rimavská Sobota,“ doplnil Ján Šmídt, výkonný riaditeľ OOCR GEMER.

Obrazom: Na Gemeri vznikla oblastná agentúra cestovného ruchu
6
Galéria
Zdroj: OOCR GEMER
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM