Eva Viestová Iné športy

Na Horehroní sa stretli priaznivci westernu a rodea. Viac divákov odradilo chladnejšie počasie

Súťaže v triedení dobytka či disciplíny v jazde na koni prilákali dnes do Polomky v okrese Brezno vyše 300 milovníkov westernu. Ako povedala spoluorganizátorka podujatia Diana Ďurčenková, 14. ročník poznačilo najmä počasie, keďže sa výrazne ochladilo.

Ilustračný obrázok k článku Na Horehroní sa stretli priaznivci westernu a rodea. Viac divákov odradilo chladnejšie počasie
Foto: Eva Viestová

Westernové preteky zastrešuje Slovenská asociácia westernu a rodea. Tradičný program je rozdelený na tri časti. Jazdci na koňoch sa predstavujú najskôr v drezúrnych disciplínach, tie vystriedajú pracovné súťaže s dobytkom a nakoniec predvádzajú svoje umenie v rýchlostných disciplínach.

„Priaznivci westernového jazdenia toto podujatie už dôverne poznajú, no pod nižší záujem divákov sa tento rok podpísalo viacero faktorov. Na jednej strane sa nám dosť ochladilo, ale trochu nám pri propagácii tohto športu robí starosti najmä pomerne neskorý termín potvrdenia samotnej súťaže. Na to, aby sa vôbec preteky uskutočnili, sa musí prihlásiť minimálne 22 jazdcov,“ skonštatovala Ďurčenková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM