Stanislav Černák Rôzne

Na Kurinci majú pribudnúť atraktívne vychytávky: Štvorcestný tobogan aj bazén s morskými vlnami!

Zaujímavé správy pre milovníkov vodných radovánok. V rekreačnej oblasti Kurinec plánujú postaviť atraktívne letné vychytávky. Tie, čo majú prísť na rad už tento rok, by sa mali začať stavať už 10. marca.

Ilustračný obrázok k článku Na Kurinci majú pribudnúť atraktívne vychytávky: Štvorcestný tobogan aj bazén s morskými vlnami!
Zdroj: TASR

Nový tobogan i detský bazén majú v tomto roku pribudnúť v rekreačnej oblasti Kurinec. Ako informoval primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, bazén chcú odovzdať do 15. júna.

Stavať chcú už v marci

Okrem dvoch nových bazénov, ktoré boli na Kurinci vybudované minulý rok, by tak mal byť toto leto návštevníkom k dispozícii ďalší. Jeho projektová dokumentácia je už takmer hotová, dokončená má byť okolo 15. februára. „Pôjde o detský bazén s priemerom desať metrov. Ak nám to počasie dovolí, so stavbou začneme už okolo 10. marca,“ povedal primátor.

Druhou atrakciou bude štvorcestný tobogan s dĺžkou približne 18 metrov. Začínať sa má na streche strojovne, ktorá bola vybudovaná takisto minulý rok a je prispôsobená aj na tento účel. Tobogan povedie priamo do jedného z existujúcich bazénov.

Každý rok nová atrakcia

Situácia pri prevádzkovaní kúpaliska by podľa primátora bola jednoduchšia, keby mali k dispozícii teplejšiu vodu. Tá pri ústí vrtu dosahuje teplotu len okolo 33 stupňov Celzia. „Je to dané hĺbkou vrtu, pôvodne mal byť hlboký až 1500 metrov, realizoval sa však len do 1022 metrov,“ uviedol Šimko. Riešením však podľa neho môžu byť tepelné čerpadlá, ktoré zvýšia teplotu vyčerpanej vody na úkor jej objemu.

Primátor chce však v rozširovaní kúpaliska pokračovať aj naďalej a každý rok by mala pribudnúť nejaká nová atrakcia. „Budúci rok by sme chceli vybudovať bazén s morskými vlnami a o dva roky zvážim výstavbu niečoho krytého,“ informoval. V otázke možného financovania z eurofondov je však skôr skeptický a pri výstavbe sa preto chce spoliehať predovšetkým na mestské zdroje. „Musíme postupne každý rok postaviť niečo nové a verím, že o nejakých desať až 12 rokov z toho bude jeden nádherný rekreačný komplex,“ uzavrel Šimko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM