Samospráva

Na Luciu si deti pripomenuli staré tradície a pochutili si na hriankach s cesnakom

Veľkú moc malo popoludnie a noc na Základnej škole I. B. Zocha, ktoré sa konalo v magický deň, v piatok 13. decembra. Všetkých prítomných na začiatku Stridžovín privítala Biela Lucia, ktorá so svojimi pomocníčkami strigami previedla deti Stridžími komnatami.

Ilustračný obrázok k článku Na Luciu si deti pripomenuli staré tradície a pochutili si na hriankach s cesnakom
Foto: Eva Viestová

Mladší žiaci a škôlkari sa v nich dozvedeli o ľudových zvykoch, ktoré sa tradovali počas dňa Lucie. Ochutnávkou hrianok s cesnakom deti ochránili svoje telá pred zlými duchmi.

Veľkú tvorivosť ukázali pri vymýšľaní čarovných zaklínadiel a stridžích básní. Zabavili sa na Stridžosúťažiach a vyšantili sa na Stridžodiskotéke. Každý si odniesol domov vrecúško s magickými vecami, ktoré sa kedysi považovali za ochranné prostriedky voči zlým silám.

Sme veľmi radi, že medzi nás prišli aj deti z Materských škôl so svojimi rodičmi. Deťúrence sa nedali zahanbiť a svojou šikovnosťou a smelosťou vôbec nezaostávali za svojimi väčšími kamarátmi.

Starší žiaci tiež nemali o zábavu núdzu. Zacvičili si Zumbu s Máriom, ktorý vystupoval v Československo má talent, zabavili sa na Chodbovici a diskotéke. Luciová noc mala pre nich určite čarovnú moc, pretože ju strávili v škole. Šťastné tváre a rozžiarené očká detí boli dôkazom toho, že naše Stridžoviny boli jednoducho super.

Viac fotografií zo Stridžovín, Zumby, spania v škole nájdete vo" webovom albume školy":https://plus.google.com/…749867026961

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM