Eva Viestová Krimi

Na pohreb exprimátora Dubovského prišlo 2000 ľudí

Viac ako 2000 ľudí z Tornale a okolia prišlo v stredu 6.4. na pohreb bývalého primátora Ladislava Dubovského, ktorý vo štvrtok (31.3.) spáchal vo väzenskej nemocnici samovraždu.

Na pohrebe mala smútočný prejav súčasná primátorka Anna Szögedi. Pamiatku zosnulého si ľudia uctili kvetmi a zapaľovaním sviečok na námestí a pri mestskom úrade už od štvrtka uplynulého týždňa. Podľa prednostu mestského úradu Lajosa Balajtiho bol exprimátor medzi ľuďmi obľúbený.
Tridsaťpäťročný Dubovský sa obesil na psychiatrickom oddelení v nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. Podľa hovorcu ministerstva spravodlivosti Petra Bublu od začiatku hospitalizácie bol pod pravidelnou kontrolou zdravotného personálu psychiatrického oddelenia a posledná kontrola bola vo štvrtok (31.3.) ráno. Samovraždu exprimátora prešetruje aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne.
Bývalý primátor Tornale bol obžalovaný z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a obvinený z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Do väzby išiel začiatkom septembra 2010 po tom, ako ho polícia našla u kamaráta v Gemerskej Hôrke. Primátora Tornale hľadali, pretože sa nedostavil pred vyšetrovateľa a policajnej hliadke utiekol zadným vchodom mestského úradu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM