Eva Viestová Rôzne

Na verejný poriadok začali v meste dohliadať rómske hliadky

Od utorka 15. marca fungujú v Revúcej rómske hliadky. Ich úlohou je zabezpečovať verejný poriadok, čistotu a kontrolovať povinnú školskú dochádzku detí, najmä na Ulici strmej a sídlisku Podháj.

Na dobrovoľnícke práce bolo prijatých osem Rómov, ktorí sú evidovaní na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny. „Najprv prešli školením a teraz už sú v uliciach. Ich hlavnou úlohou je dohliadať na verejný poriadok, bezproblémové nažívanie medzi Rómami, ale aj ostatnými občanmi či sledovanie povinnej školskej dochádzky,“ informoval TASR náčelník mestskej polície (MsP) Jozef Gašpar.
Mesto sa rozhodlo zriadiť takéto hliadky najmä pre narastajúce problémy s rómskou mládežou, ktorá je častokrát hlučná a sťažujú sa na ňu iní obyvatelia. „Domnievame sa, že kontroly hliadok budú účinné, pretože Rómovia viac rešpektujú jedného z nich ako ostatných ľudí,“ vysvetlila prednostka mestského úradu Eva Kučeráková.
Rómske hliadky fungujú na Ulici strmej, Kúpeľnej, v Maši a na sídlisku Podháj, kde žije približne 1300 Rómov. Na verejný poriadok dozerajú každý pracovný deň od 14. h do 22. hodiny, keď dochádza k najväčšiemu pohybu obyvateľov a deti chodia zo škôl domov. Ak hliadky zistia páchanie trestnej činnosti alebo nejakého priestupku, okamžite telefonicky na to upozornia členov MsP. Zdroj:TASR Viac info :http://www.revuca.sk/…-meste-revva

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM