Eva Viestová Samospráva

Na Zochovej škole nezabúdajú na zdravú výživu. Predviedli, ako má vyzerať zdravá desiata i obed

Jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa, na ktorú sa často zabúda. Preto si na Základnej škole I.B.Zocha minulý týždeň pripomenuli deň, ktorý je venovaný práve zdravej výžive.

Ilustračný obrázok k článku Na Zochovej škole nezabúdajú na zdravú výživu. Predviedli, ako má vyzerať zdravá desiata i obed
Foto: Eva Viestová

Aj z tohto dôvodu sme si po výdatných a štedrých sviatkoch pripomenuli aká je strava dôležitá pre náš organizmus. Zároveň sme túto akciu spojili aj s projektovým týždňom, ktorý prebiehal v našej škole.

Deviataci si pripravili názorné ukážky

Túto zaujímavú akciu pripravili štyri “cestovné kancelárie“, ktoré si vytvorili žiaci 9. ročníkov. Od skorého rána sa vykrúcali v kuchynke, aby pripravili ukážky zdravej desiatej, obeda, alebo dôležitého pitného režimu.

Všetci žiaci našej školy aj učitelia si počas veľkej prestávky mohli pochutnať na pravom nemeckom punči, anglických zemiakoch, zdravých ruských jednohubkách a pravdaže nechýbali ani naše slovenské halušky s tvarohom a kyslou kapustou, tmavý chlebík s rôznymi nátierkami (brokolicová, rybacia, vajíčková). Všetko toto mohli potom žiaci aj učitelia zapiť chutným bylinkovým čajom alebo kakaom.

Pripomenuli si aj dôležitosť pohyby a pitného režimu

V rámci zaujímavého projektového týždňa boli žiaci poučení o zásadách zdravého stravovania, dodržiavania pitného režimu a o nutnosti aktívneho pohybu.

Pri pozornom počúvaní mohli žiaci zužitkovať svoje vedomosti o danej problematike v súťaži. Za správnu odpoveď dostali zdravú odmenu: jogurt alebo banán. Ako pomôcka im mohla k správnej odpovedi poslúžiť potravinová pyramída, ktorú sme vytvorili na základe informácií z internetu.

Užitočne strávený čas sme si spestrili aj piesňami, ktoré si ľudia kedysi spievali pri práci v podaní našich žiakov.

Tento zaujímavý a obohacujúci deň, ktorý zažili žiaci našej školy, nám mal pripomenúť, že život každého človeka je jedinečný, neopakovateľný a nenahraditeľný. Preto by si ho mal každý z nás dostatočne vážiť.

info a foto: ZŠ I.B.Zocha

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM