Barbara Dallosová Rôzne

Nádherná Laura (19) mieri na Miss World: Na finálovom večeri sa ukáže v jedinečnom kroji z Podpoľania

Víťazkou súťaže Miss Slovensko 2014 sa stala 19-ročná kráska z nášho regiónu, Laura Longauerová. Už čoskoro bude reprezentovať našu krajinu v prestížnej súťaži Miss World. Počas finálového večera bude chcieť zaujať podpolianskym krojom.

Ilustračný obrázok k článku Nádherná Laura (19) mieri na Miss World: Na finálovom večeri sa ukáže v jedinečnom kroji z Podpoľania
Zdroj: TASR

Kráska práve z nášho kraja zabojuje o vskutku prestížny titul. Už onedlho sa v Londýne uskutoční finálový večer celosvetovej súťaže krásy Miss World, kde sa o úspech pokúsi zabojovať aj najkrajšia žena Slovenska pre rok 2014, Detvianka Laura Longauerová. Víťazka slovenskej súťaže Miss Slovensko 2014 priznáva, že takýto úspech nečakala.

„Konkurencia bola naozaj silná. Všetky chvíle boli pre mňa nezabudnuteľné, no najkrajší zážitok bol určite ten okamih, keď som pri vyhlasovaní titulu Miss Slovensko 2014 počula svoje meno,“ nechala sa počuť Laura už dávnejšie. A teraz ju čaká ďalší veľký krok, bude bojovať o prestížny titul v súťaži Miss World.

Na takýto večer sa treba dôsledne pripraviť a Laura nechce nič ponechať náhode. Prípravy na prestížnu súťaž sú už v plnom prúde a úradujúca slovenská miss pri nich nezabúda ani na svoj rodný kraj. Keďže Laura je aj folklórna tanečnica, v Londýne sa predstaví v podpolianskom kro­ji.

„Ide o kroj môjho kraja – z Podpoľania. Zaujímavosťou je, že u nás je typická ručne vyšívaná sukňa na zamate metódou krivá ihla. Je to unikát v našom folklóre,“ prezradila sympatická misska pre portál čas.sk. Laura pre portál naznačila čo-to aj o ďalších šatách, ktoré bude mať na sebe oblečené počas finálového večera. „Chcela som ísť do jemnej farby a tieto mi padli do oka, keďže sú aj ozdobené kamienkami.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM