Katarína Oravská Rôzne

Náš tip na krásny deň v prírode: V Tisovci pripravujú 32. ročník pochodu Clementisovou cestou

Stretnutie zástupcov partnerských miest a podpis novej zmluvy o spolupráci pripravuje samospráva Tisovca počas 32. ročníka diaľkového turistického pochodu z Pohorelej do Tisovca Clementisovou cestou.

Ilustračný obrázok k článku Náš tip na krásny deň v prírode: V Tisovci pripravujú 32. ročník pochodu Clementisovou cestou
Zdroj: TASR

Ako informoval primátor Peter Mináč, pochod sa uskutoční v sobotu 21. septembra, trasa je dlhá približne 15 kilometrov.

Spolupráca medzi Horehroním a Tisovcom

Tradičný pochod Clementisovou cestou je súčasťou spolupráce horehronských obcí a Tisovca. „Sme súčasťou Muránskej planiny a toto pohorie nás spája. Tento rok sme to rozšírili aj o stretnutie partnerských miest Tisovca, kde sa zároveň chystáme podpísať nové zmluvy o spolupráci,“ povedal Mináč.

Vladimír Clementis

Súčasťou pochodu bude tiež 22. ročník celoslovenského ľavicového stretnutia Clementisovou cestou. Je motivované spomienkou na predstaviteľa slovenskej politiky, kultúry a publicistiky v medzivojnovom období. Vladimír Clementis bol účastníkom protifašistického odboja, intelektuál ľavicového politického myslenia, organizátor kultúrneho a spoločenského života a diplomat. Pochod je spomienkou na jeho nedožité 111. narodeniny a zároveň uplynie aj 61 rokov od jeho popravy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM