Iné športy

Neboli favoriti, no napriek tomu zažiarili: Revúcki florbalisti zožali úspech v boji o cenný pohár

Florbalisti z Revúcej poriadne prekvapili. Na súťaži o Malohontsko - Novohradský pohár nepatrili k žiadnym favoritom, napriek tomu sa im podarilo dosiahnuť úžasný výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Neboli favoriti, no napriek tomu zažiarili: Revúcki  florbalisti zožali úspech v boji o cenný pohár
Zdroj: Dnes24.sk

Minulú sobotu sa odohral tretí ročník Malohontsko – Novohradského pohára pre najlepšie družstvá miestnych florbalových súťaží v Lučenci a Rimavskej Sobote. Tento rok sa tohto slušne obsadeného turnaja zúčastnilo aj mužstvo z Revúcej. Celkom o prvenstvo bojovalo 6 družstiev.

Mužstvo Revúca nastúpilo v chudobnej zostave oproti ostatným mužstvám. Za náš tím zabojovali : brankár : Marian Paleček, a hráči : Radko Ivarg, Tomáš Bomba, Marek Lenárt a Dávid Tomečko, mužstvo síce chudobné na počet hráčov ale o to s väčším srdiečkom a chuťou . Do turnaja nevstupovali ako favoriti keďže vedeli že ich počet zrejme na víťazstvo v turnaji stačiť nebude.

Prišiel úspech

V prvom zápase po výbornom výkone vyhrali nad domácim družstvom Retex Lučenec 4:3 a vstup do turnaja mali vynikajúci. V druhom zápase Revúcu čakal víťaz rimavsko – sobotskej floorbalovej ligy , družstvo Titans , ktoré disponovalo desiatimi skvelými hráčmi a toto družstvo bolo aj kandidátom na víťaza tohto turnaja. Chlapci z Revúcej sa súpera nezľakli. Siahli až na dno svojich síl a po výbornom výkone uhrali remízu 3:3 . Pred posledným zápasom bolo jasné, že ak družstvo z Revúcej zvíťazí proti ďalšiemu finalistovi rimavsko – sobotskej ligy tak postúpi do finále. Chlapci z Revúcej si verili a ukázali to aj na ihrisku. Vďaka skvelej obrane a vďaka gólom hlavne Mareka Lenárta vyhrali nad mužstvom Flyers presvedčivo 8:3 a bolo jasne ,že si zahrajú o prvenstvo na tomto turnaji.

Obor s trpaslíkom

Počas turnaja boli chlapci z Revúcej chválení takpovediac zo všetkých strán za ich krásnu hru a najmä výborné výkony od zápasu k zápasu. Vo finále sa tak stretli mužstva Revúca a Titans. Finále by sa doslova dalo prirovnať k zápasu obra s trpaslíkom , pretože pocty piatich hráčov na strane Revúcej a desiatich na strane Titans hovoria za všetko. Napriek tomu finále bolo najkrajším zápasom na turnaji. Rozhodlo sa až v posledných piatich sekundách zápasu keď nešťastným gólom v samom závere prehrali Revúčania 6:5 . Na jednej strane zavládlo obrovské sklamanie z prehratého zápasu no na druhej strane môžu byt chlapci hrdí , že obsadili druhé miesto.

O tom, že Revúčania si v Lučenci nespravili žiadnu hanbu naopak príjemne prekvapili svedčia aj individuálne ocenenia. Najlepším brankárom turnaja sa stal Marian Paleček z Revúcej a najlepším strelcom turnaja Marek Lenárt taktiež z Revúcej.

Autor: R. Ivarg

Foto: Patrícia Kriaková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM