Katarína Oravská Krimi

Bučkovci čelia problémom: Syn obvinený z útoku, mama z výtržníctva!

AKTUALIZOVANÉ! Polícia obvinila z prečinu útoku na verejného činiteľa mladíka zo Sihly (okres Brezno) a jeho mamu (48) z prečinu výtržníctva. Podľa portálu Čas.sk obvinenými sú vraj Anna a Tomáš z mediálne známej rodinky Bučkovcov.

Ilustračný obrázok k článku Bučkovci čelia problémom: Syn obvinený z útoku, mama z výtržníctva!
Foto: Eva Viestová

Polícia o obvinení

Polícia ešte ráno zverejnila informácie o obvinení dvoch obyvateľov dediny Sihla. Mladíka vyšetrovateľ obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa.

„Dňa 21. 5. v popoludňajších hodinách v chránenej krajinnej oblasti Poľana v doline Kamenistá, približne kilometer pred rampou a východom z tejto doliny, po tom, ako člen lesnej stráže odfotografoval osobné motorové vozidlo Fiat Doblo, prišiel k nemu obvinený a spýtal sa ho prečo fotí to auto. Zamestnanec lesov mu oznámil, že sa nachádza v chránenej oblasti a nemá povolenie na vjazd. Obvinený sa mu začal slovne vyhrážať a zahnal sa na neho päsťou. Keď poškodený išiel k svojmu autu, obvinený na neho kričal, že ho tam zabije. Poškodený rýchlo nasadol do auta a rukou pridržiaval dvere, ktoré mu chcel obvinený násilím otvoriť, pričom odtrhol kľučku z dverí. Následne obvinený začal búchať päsťou po skle na dverách vodiča a stále vykrikoval, že ho zabije. Poškodený naštartoval svoje služobné vozidlo, prešiel s ním k rampe a pokračoval v ceste do dediny, pričom v obci Sihla na začiatku takzvanej Židovskej ulice odstavil služobné vozidlo a tu na neho obvinený opätovne kričal že ho zabije, vyhrážal sa mu likvidáciou a pri tom mu búchal na okno vodiča,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Obvineného vyšetrovateľ obvinil aj z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov. „S osobným motorovým vozidlom značky Fiat Doblo neoprávnene jazdil po lesnej ceste v ochrannom pásme Chránenej krajinnej oblasti Poľana s II. stupňom územnej ochrany, ktoré leží v katastrálnom území obce Sihla, bez viditeľne umiestneného povolenia či oprávnenia,“ doplnila Faltániová.

Rúbali vraj na matkin príkaz

Vyšetrovateľ v Brezne navyše obvinil z prečinu výtržníctva 48-ročnú ženu, bytom Sihla. „Dňa 21. 5. v popoludňajších hodinách v obci Sihla na začiatku takzvanej Židovskej ulice, najskôr nadávala členovi lesnej stráže do debilov s tým, že ako si ich dovolil kontrolovať. Načo sa jej snažil vysvetliť situáciu a hovoril jej, že jej synovia sa mu vyhrážali, načo ho obvinená päsťou cez otvorené okienko udrela do ľavej sánky, čím mu spôsobila zranenie s dobou liečenia do 7 dní,“ uviedla Faltániová. Vyšetrovateľ ženu obvinil aj z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov.

„Dňa 21. 5., dvaja muži (25-ročný zo Sihle a 30-ročný z Vaľkovne) vykonali na jej príkaz výrub drevín v ochrannom pásme Chránenej krajinnej oblasti Poľana s II. stupňom územnej ochrany, ktoré ležia v katastrálnom území obce Sihla. Urobili to bez povolenia orgánu ochrany prírody, ktorý vydáva písomné rozhodnutie o súhlase na výrub drevín rastúcich mimo lesné pozemky a bez povolenia obvodného lesného pozemkového úradu, ktorý vydáva písomné rozhodnutie o súhlase na výrub drevín rastúcich na lesných pozemkoch. Uvedeným skutkom došlo k neoprávnenému výrubu stromov a to 423 smrekov, 1 smrekovca opadavého, 5 kusov brezy previsnutej a 10 kusov bližšie nešpecifikovaného druhu vŕby, ktorých spoločenská hodnota predstavuje spolu sumu vo výške 131 364 eur,“ spresnila Faltániová. Obvinení sú stíhaní na slobode. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody obvinenému až na 3 roky a obvinenej na 1 až 5 rokov.

To, že majú Bučkovci problémy s políciou, potvrdila Anna Bučková. „Nikoho sme nenapadli ani sme nikomu nenadávali,“ povedala známa tvár reality šou pre portál Čas.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM