Katarína Oravská Od Vás

Netradičná krížová cesta v Revúcej: Jednoduchý kríž zbil údržbár

V pôstnom období sa tradične konajú krížové cesty. Na niektorých miestach majú krížovú cestu vytvorenú v prírode či na rôznych kopcoch. V Revúcej sa rozhodli tradíciu poňať trochu netradične.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná krížová cesta v Revúcej: Jednoduchý kríž zbil údržbár
Zdroj: Dnes24.sk

Na hodinách náboženskej výchovy na Základnej škole I.B. Zocha v Revúcej si s deťmi urobili vlastnú krížovú cestu. Predchádzala tomu zodpovedná príprava.

„Našli sme si obrázky jednotlivých zastavení, ktoré sme potom rozmiestnili po celej škole – na chodbách aj pri telocvični. Pán údržbár nám zbil jednoduchý kríž, aby ho uvládali niesť aj malí prváci,“ opísala Katarína Krištofová zo ZŠ I.B. Zocha v Revúcej.

Téma znela za rodičov. Menší za pomoci pani učiteliek, starší žiaci sami čítali zamyslenia pri každom zo štrnástich zastavení. „Nesením kríža a sviečok a zvládnutím viacerých schodov a poschodí sme na seba preniesli aspoň časť námahy, ktorú podstúpil na krížovej ceste Ježiš Kristus,“ uviedla Krištofová.

Na záver hodiny každý dostal obrázok „svojho“ zastavenia aj s textom zamyslenia, aby sa aj doma mohol podeliť s rodičmi o modlitbu, ktorú za nich pri netradičnej krížovej ceste obetoval.

Foto: ZŠ I.B. Zocha

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM