Nikoleta Janečková Správy

Nevšedný deň na škole: Túto parádnu akciu si žiaci poriadne užili!

Je úžasné, že tradičné akcie nás stále posúvajú ďalej. Veď, kto by nechcel byť lepší, ako bol pred rokom? Projektový týždeň sa stal v posledných rokoch tradíciou v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej. Zúčastnili sa ho žiaci celej školy.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný deň na škole: Túto parádnu akciu si žiaci poriadne užili!
Zdroj: TASR

Základná škola I. B. Zocha v Revúcej využíva v rámci školského vzdelávacieho programu rôzne moderné metódy. Jednou z nich je aj rozvoj kľúčových kompetencií, najmä osvojovanie si projektových zručností, a to nielen v rámci bežného vyučovania. Na škole sa uskutočnil ďalší ročník projektového týždňa, ktorý absolvovali všetci žiaci školy.

Bolo rušno

Nevšedný ruch na chodbách, pobehovanie žiakov s očakávaním v očiach, príprava pomôcok – to všetko našepkávalo, že je tu opäť týždeň netradičného vyučovania. Žiaci nedočkavo prekladali košíky s ovocím a zeleninou, navzájom si ukazovali rodinné fotografie, či kontrolovali prinesený materiál. To všetko súviselo s témami, ktoré sa v jednotlivých ročníkoch prelínali celým týždňom.

Dostali zadania

Žiaci počas týždňa pracovali v blokovom vyučovaní na realizácii určeného projektu. Spektrum ponuky bolo veľmi široké a pestré. Napr. téma žiakov šiesteho ročníka. Zoznamovali sa s plodinami, ktoré boli dovezené do Európy z rôznych kútov sveta. Pridali k tomu informácie o ich výživovej hodnote a pripravili výborné zemiakové placky či ovocný šalát. V inej téme sa zase žiaci zamerali na priblíženie významných osobností, ktoré svojimi objavmi posunuli ľudstvo vpred, ale aj na predstavenie zákonitostí vo fyzike a chémii ako napr. ako dostať mincu do taniera, ako vymeniť olej a vodu alebo prečo nehorí papier. Nezabudlo sa ani na žiakov, ktorí majú radi zdravú výživu či naše mesto.

Foto: ZŠ I. B. Zocha

ZS I. B. Zocha projektovy tyzden
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM