Katarína Oravská Správy

Nočné besnenie počasia vyhnalo hasičov do terénu: Spadnuté stromy, voda v pivniciach aj v našom okrese

Vyčíňanie počasie sa postaralo hneď o niekoľko výjazdov hasičov. Desiatky z nich vyrazili do terénu. Museli odstraňovať popadané stromy z ciest, ale aj odčerpávať vodu z pivníc rodinných domov.

Ilustračný obrázok k článku Nočné besnenie počasia vyhnalo hasičov do terénu: Spadnuté stromy, voda v pivniciach aj v našom okrese
Zdroj: TASR

V dôsledku počasia hasiči v Banskobystrickom kraji zasahovali až osemnásťkrát.

„Hasiči v Banskobystrickom kraji včera od 16-tej hodiny do dnešného rána vykonali spolu 18 výjazdov v súvislosti s poveternostnou situáciou, pri ktorých bolo nasadených viac ako 50 hasičov a bolo použitých 19 kusov hasičskej techniky,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater.

Ako Piater pokračoval, najviac výjazdov bolo zaznamenaných v okrese Brezno – 4-krát, trikrát v okresoch Žiari nad Hronom a Žarnovica, dvakrát v okresoch Banská Štiavnica a Rimavská Sobota a po jednom výjazde zaznamenali aj v okresoch Detva, Poltár, Revúca a Zvolen.

„Išlo o odstraňovanie spadnutých stromov z cestných komunikácii a odčerpávanie vody z pivníc rodinných domov,“ dodal hovorca banskobystrických hasičov E.Piater.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM