Rôzne

Novinka v Jelšave, vďaka ktorej ešte viac ozelenie: V meste vysadili až 2000 stromov!

Deň Zeme si pripomenuli v Jelšave výsadbou mladých stromčekov. Až 2000 sadeníc hraba vysadilo 70 dobrovoľníkov na vrchu Hradovisko, okolo plotu miestneho cintorína a tiež vôkol katolíckeho kostola na Námestí republiky.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Jelšave, vďaka ktorej ešte viac ozelenie: V meste vysadili až 2000 stromov!
Zdroj: TASR

„Pre nás je apríl tradičný mesiac prác na poli ekológie. Chceme ľudí touto formou trochu motivovať, aby sa starali o životné prostredie,“ uviedol primátor Jelšavy Milan Kolesár. Ako dodal, polovicu nákladov na nákup sadeníc uhradili Slovenské magnezitové závody, zvyšok šiel z mestského rozpočtu.

Na tohtoročnom sadení stromčekov sa zúčastnili členovia spoločenských organizácií i klubov v meste a tiež tí pracovníci mestského úradu, ktorí mohli na potrebný čas prerušiť prácu.

„Zapojili sa však aj deti z miestnej základnej školy, ktoré sa na sadení zúčastnili v rámci projektu Zelená škola. Môžu tak prakticky niečo urobiť pre životné prostredie,“ podotkol primátor.

Podobnú akciu v meste zorganizovali aj minulý rok. „Zapojilo sa okolo 100 dobrovoľníkov a vysadili sme vtedy na Hradovisku zhruba 1000 sadeníc agáta. Je to dosť exponované miesto z hľadiska ekológie, keďže sa nachádza medzi mestom a magnezitovými závodmi,“ vysvetlil Kolesár. Ako na záver spomenul, z minuloročných vysadených sadeníc sa prijalo zhruba 30 percent.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM