Peter Simon Kultúra

Nový seriál z nášho Gemera už za niekoľko dní: Čítajte, čo vás čaká v televízii!

Známa televízia pripravila najvýpravnejší seriál tohto roka. Sľubuje drámu, napätie, romantiku i humor. My sme zistili viac a to priamo od tvorcov.

Ilustračný obrázok k článku Nový seriál z nášho Gemera už za niekoľko dní: Čítajte, čo vás čaká v televízii!
Zdroj: TV JOJ

Podľa informácií, v novom najvýpravnejšom seriáli nebude chýbať ani vražda na Gemeri. Práve ňou začiatkom marca začína originálny slovenský historický seriál s kriminálnou zápletkou. 1890. Tešiť sa môžete na charizmatického Janka Koleníka, ale aj ďalších skvelých hercov.

Televízia JOJ daruje divákom na svoje 15. narodeniny naozaj výnimočný darček – prvý výpravný dobový seriál v histórii samostatného Slovenska, na ktorom tvorcovia pracovali viac ako dva roky. „Spoločne sa diváci s hercami prenesú do podmanivého gemerského prostredia, predovšetkým do skvostného kaštieľa Betliar. Dej príbehu je situovaný do 19. storočia, no napriek tomu, že súčasťou televízneho tímu boli odborníci na toto obdobie, tvorcovia sa nesnažili zakaždým o absolútnu historickú presnosť. Vstúpte s nami do minulosti. Zločiny a vášne sa totiž storočiami nemenia,“ informuje hovorkyňa televízie, Lucia Kulihová.

Ďalej pre náš web dodala, že mladý, no svojimi modernými vyšetrovateľskými metódami a úspechmi preslávený detektív Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti prichádza na zámok Betliar riešiť tajomnú, brutálnu vraždu slúžky. Na Gemeri ho víta miestny rázny strážmajster Vilém Černý (Stanislav Majer), ktorému prítomnosť príliš sebavedomého vyšetrovateľa v jeho rajóne a nutnosť s ním spolupracovať vôbec nie je po chuti. „Zdá sa, že Martonova prítomnosť nevyhovuje ani miestnym obyvateľom, ktorí sú nedôverčiví k technickým novinkám a namiesto vedy uprednostňujú vieru v mágiu a povery; ba ani obyvateľom zámku – mocnej šľachtickej rodine Wisniewskych, kde má každý svoje tajomstvá,“ spresňuje hovorkyňa.

Časom sa však ukáže, že vražda slúžky ani zďaleka nie je tak jednoduchá, ako by si vyšetrovatelia želali, a dokonca, že nejde o jediné čudné úmrtie mladej ženy v tejto oblasti. Marton s Černým teda stoja pred neľahkou výzvou – prekonať vzájomné nesympatie a spolu pátrať po zvrátenom páchateľovi, ktorým je podľa dedinčanov nadprirodzený „Démon“a podľa Martonovej teórie prvý sériový vrah v dejinách Uhorska.

Podľa slov hovorkyne, vyšetrovateľom asistujú dvaja Černého podriadení – miestni žandári Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík), ktorí vďaka svojej lenivosti, či naopak prílišnej horlivosti a predovšetkým nedostatočnej inteligencii pokazia, čo môžu. „Zlo na Betliari nespí, mŕtvol pribúda a Marton musí urobiť všetko preto, aby zabránil ďalším beštiálnym vraždám. Situáciu pri vyšetrovaní mu však komplikujú sympatie ku krásnej grófskej dcére Júlii (Danica Matušová), odmeranosť jej upätej matky-grófky (Anikó Vargová) i nevyspytateľné ťahy jej otca, extravagantného grófa Wisniewskeho (Łukasz Kos),“ dodala Kulihová.

V hlavných úlohách:

  • Jánoš Marton – Ján Koleník
  • Vilém Černý – Stanislav Majer
  • Žandári Nahálka a Ondrík – Martin Nahálka a Milan Ondrík
  • Gróf Wisniewski – Łukasz Kos
  • Grófka – Anikó Vargová
  • Júlia – Danica Matušová
  • Hubert – Filip Kaňkovský

Seriál 1890 sa začne vysielať na televíznych obrazovkách už 5. marca 2017 o 20:35 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM