Samospráva

Obec Hucín púta pozornosť: Dedinu v priebehu 1 volebného obdobia môže viesť už štvrtý človek!

Nového starostu si budú voliť 21. júna v obci Hucín, okres Revúca. O funkciu sa uchádzajú štyria kandidáti, jeden s podporou Smer-SD, traja sú nezávislí. Obec v súčasnosti vedie zastupujúci starosta Radoslav Benko, ktorý sa funkcie ujal od polovice mája.

Ilustračný obrázok k článku Obec Hucín púta pozornosť: Dedinu v priebehu 1 volebného obdobia môže viesť už štvrtý človek!
Zdroj: Webnoviny.sk

V priebehu jedného volebného obdobia môže Hucín viesť už štvrtý človek! Starostovi obce Ľubomírovi Samkovi predčasne zanikol mandát v novembri 2013, po tom, ako bol právoplatne odsúdený za korupciu.

Obecné zastupiteľstvo následne poverilo vedením poslanca Štefana Samka. Ten sa v polovici mája tohto roka vzdal tak funkcie zastupujúceho starostu, ako aj poslaneckého mandátu. Preto zastupiteľstvo doplnilo rady obecných poslancov a zastupovaním starostu poverilo Radoslava Benka. Poslanci tiež odvolali hlavného kontrolóra obce. A o tom, kto sa stane novou hlavou dediny sa rozhodne už onedlho.

„Momentálne sa pripravujeme na doplňujúce komunálne voľby a keďže sám kandidujem, situáciu nateraz komentovať nebudem. Obecné zastupiteľstvo vyhlásilo nové voľby aj na post hlavného kontrolóra. V dedine zabezpečujeme všetky náležitosti tak, aby sme pokračovali bez problémov. V súčasnosti máme rozbehnutý projekt na stavbu kanalizácie, ale dokumenty bude podpisovať už novozvolený starosta,“ povedal Benko.

Obec Hucín sa nachádza vo východnej časti Slovenského krasu. Na terasovej plošine v doline potokov Muráň a Rybník tam žije 880 obyvateľov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM