Iné športy

OBRAZOM: Pozrite sa, čo hovoria pretekári i diváci na tohtoročný Dobšinský kopec

Podujatie pretekov do vrchu Dobšinský kopec bol aj tento rok zaradený do európskych majstrovstiev a tomu prináležala aj patričná kvalita organizácie. Prečítajte si, ako sa organizátori popasovali s bezpečnostnými opatreniami a čo na to diváci i samotní pretekári.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Pozrite sa, čo hovoria pretekári i diváci na tohtoročný Dobšinský kopec
Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulý víkend to na známom Dobšinskom kopci žilo. Stretli sa tam stovky priazinivcov rýchlych kolies a adrenalínovej jazdy. Podujatie začalo už v piatok, keď sa začínali v obci zbiehať jazdci a fanúšikovia. Tých večer čakala na námestí poriadna žúrka, divákov na pódiu zabávali Majk Spirit či H16. V sobotu zábava pokračovala rovnako dobrou zábavou, s Tublatankou i Tristanou na pódiu.

Sobotný tréningový deň podľa organizátorov prebehol bez vážnejších komplikácií. Slnko hrialo a každý dúfal, že to tak bude aj v nedeľu, keď sa budú prebiehať dve ostré jazdy. Ich želanie sa naplnilo a v nedeľu krásne počasie prilákalo do Dobšinej mnoho priaznivco motoristického. Celú udalosť moderoval známi Alexander Štefuca.

A ako to celé dopadlo? Prečítajte si v článku Dobšinský kopec s novým traťovým rekordom. Zo Slovákov najlepší Igor Drotár

Organizácia si vyžiadala bezpečnostné opatrenia

Dobšinský kopec patrí medzi najrýchlejšie trate a tomu treba podriadiť aj prípravu a bezpečnostné opatrenia na celom úseku danej trate. „Bezpečnosť je zameraná hlavne na divákov, ale aj jazdcov a traťových komisárov. Máme zakúpené betónové panely, páskujeme trať a používame aj lyžiarske oplôtky, nové zvodidlá, dvojité zvodidlá,“ prezradil pre náš web Rožňava 24 riaditeľ pretekov Marcel Kollárik.

Pozrite si naše VIDEO v galérii. Nami opýtaní pretekári a diváci sa na kameru vyjadrili ako vnímajú túto bezpečnosť. Čoskoro vám prinesieme ešte jedno ďalšie video z týchto pretekov.

autor: Peter Simon

Dobšinský kopec 2014
1
Galéria
Dobšinský kopec 2014
37
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM