Iné športy

Obrovské nasadenie a skvelá športová atmosféra: Aj v Revúcej máme olympiádu!

Napriek všeobecnej mienke, že deťom chýba chuť hýbať sa, zorganizovanie malej športovej olympiády pre žiakov 1. stupňa Základnej školy I. B. Zocha v Revúcej bolo príkladom toho, že keď sú deti správne motivované, vedia prejaviť nielen obrovské nasadenie, ale aj skvelú športovú atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku Obrovské nasadenie a skvelá športová atmosféra: Aj v Revúcej máme olympiádu!
Foto: Eva Viestová

Päť farebných olympijských kruhov, športujúce deti či blikajúce hviezdy na pomyselnom olympijskom nebi. To boli hlavné symboly už 6. ročníka Malej olympiády, ktorú pravidelne na konci školského roku pripravuje Základná škola Ivana Branislava Zocha v Revúcej.

V predposledný májový deň, aj napriek nepriaznivému počasiu sa uskutočnil 6. ročník Malej olympiády v areáli telocvične ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej. Žiaci všetkých ročníkov 1. stupňa našej školy súťažili v štyroch disciplínach: beh na 50 metrov, skok do diaľky z miesta, hod basketbalovou loptou, vytrvalostný beh.

Skvelú atmosféru Malej olympiády vygradoval vytrvalostný beh. Žiaci súťažili s obrovským elánom a energiou. Za vynikajúce športové výkony dostali tí najlepší jednotlivci medaily a sladkosti.

Cieľom tohto stretnutia bola predovšetkým zábava a potešenie z pohybu. O tom, že táto akcia deti naozaj potešila, nemusíme vôbec pochybovať. Dôkazom toho boli šťastné a usmiate tváre malých olympionikov. Už teraz všetci vyjadrili želanie, že o rok sa iste zasa stretneme.

info a foto: ZŠ I.B.Zocha

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM