Eva Viestová Krimi

Páchatelia v rukách polície

Vo štvrtok (7.7.) sme Vás informovali o smrti 70-ročného muža z Revúcej, ktorého našla v byte na Bottovej ulici bez známok života jeho 40-ročná dcéra. Polícia mala po príchode na miesto a po prvotne získaných informáciách podozrenie na násilnú smrť t

Muž bol nájdený s rukami zviazanými kovovým drôtom za chrbtom. Na mieste boli vykonané všetky potrebné úkony a polícia okamžite začala s pátraním po páchateľovi. K určeniu bezprostrednej príčiny smrti muža bola nariadená súdna pitva.
Ukázalo sa, že muž zomrel v dôsledku prežitia stresovej záťažovej situácii, ktorú prežil po jeho napadnutí a došlo u neho k zlyhaniu srdca. Polícia však v pátraní pokračovala, nakoľko bolo aj naďalej podozrenie, že v byte, v ktorom bol muž nájdený došlo k spáchaniu trestného činu. Operatívno-pátracou činnosťou sme už na druhý deň (8.7.) zadržali tri osoby.
Ide o: • 23-ročného Petra z okresu Revúca • 26-ročného Kamila z okresu Revúca • 18-ročného Adama z okresu Revúca

Títo traja muži boli v piatok (8.7.) obvinení z obzvlášť závažného zločinu lúpeže, ktorý spáchali spoločne. Obvinení po vzájomnej dohode, v stredu (6.7.) vnikli do bytu nebohého muža, kde ho doposiaľ presne nezisteným spôsobom fyzicky napadli, kovovým drôtom mu zviazali ruky za chrbát a následne tento byt prehľadali. Z obývacej izby odcudzili finančnú hotovosť vo výške 60,– eur. Z bytu si odniesli aj fľaše s alkoholom a mobilný telefón. Všetci traja zadržaní sa k spáchaniu zločinu priznali. Obvinení boli po vypočutí umiestnení v cele predbežného zaistenia a zo strany vyšetrovateľa bol podaný návrh na ich vzatie do vyšetrovacej väzby.
Za tento zločin im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Zdroj : kpt. PhDr. Petra Vašková – hovorkyňa
oddelenie komunikácie a prevencie

Včera prebehlo na Okresnom súde pojednávanie, kde bolo rozhodnuté, že všetci traja páchatelia budú vzatí do väzby.

Páchatelia v rukách polície
1
Galéria
VrazdaRevuca2
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM