Ľubomír Hudačko Šport

Paráda, čo dokázali naši športovci: Tri majstrovské tituly pre biatlonistov z Revúcej!

Vrcholom domácej biatlonovej sezóny boli už tradične majstrovstvá Slovenska v Národnom biatlonovom centre v Osrblí. Teplé počasie poznačilo kvalitu tratí, ale vďaka úsiliu organizátorov sa preteky mohli uskutočniť bez obmedzení. A naši športovci si vodili parádne a získali tri majstrovské tituly!

Ilustračný obrázok k článku Paráda, čo dokázali naši športovci: Tri majstrovské tituly pre biatlonistov z Revúcej!
Zdroj: Klub biatlonu Magnezit Revúca

V rýchlostných pretekoch sa na ťažkej a hlbokej trati predstavili najprv žiaci. V najmladšej kategórii obsadil Samuel Siman 8. miesto a medzi strednými žiakmi Róbert Bíž (2,3) 14. miesto.

Lukáš Ottinger s výbornou formou

Staršia žiačka Ema Kapustová (0,1) po výbornej streľbe a rýchlom behu nestačila len na jednu súperku a vybojovala tak 2. miesto a striebornú medailu. Po viacnásobnej smole z minulých podujatí je to jej prvá medaila z majstrovstiev Slovenska v zime. Anka Fujdiarová (1,2) musela absolvovať tri trestné okruhy a obsadila 10. miesto. Najmladším žiačkam tentokrát medaile tesne unikli – 4. miesto Alexandry Štempelovej, 5. miesto Tamary Molentovej a 7. miesto Veroniky Šteczovej však potvrdili ich dobrú pripravenosť.

V popoludňajších pretekoch dorastencov sa predstavili aj Lukáš Ottinger a Tomáš Sklenárik, ktorí sa pripravujú v centre talentovanej mládeže v Podbrezovej. Výbornú formu Lukáš Ottinger (0,3) premenil napriek trom trestným okruhom na titul majstra Slovenska. Po viacerých tituloch z letného biatlonu je to konečne jeho prvý titul aj v zime, a to v nabitej kategórii dorastencov.

Štempelovej zlatá medaila s náskokom

Tomášovi Sklenárikovi (4,3) ušla medaila tesne, ani najrýchlejším behom nedokázal zmazať manko 7 trestných okruhov. Radovan Humeník (1,4) vybojoval 11. a medzi dorastenkami Andrea Uličná (4,3) 15. miesto. Vrcholom majstrovstiev aj celej zimnej sezóny boli nedeľňajšie atraktívne preteky s hromadným štartom. Tesne pred ich štartom sa počasie aspoň trochu umúdrilo a pretekári okrem ťažkého kašovitého snehu nemuseli bojovať aj s kvapkami dažďa. Na veľmi peknom 5. mieste dobehol do cieľa Samuel Siman. Róbert Bíž (1,2) obsadil 13. miesto.

Ich výsledky možno považovať za veľmi dobré aj vzhľadom na fakt, že na bežky sa prvýkrát postavili v januári. Medzi dievčatami Alexandra Štempelová nasadila hneď po štarte vysoké tempo. Po prvej otočke už bola v čele pretekov a na prekvapenie všetkých tam vydržala až do cieľa, kde prišla s výrazným náskokom a získala zlatú medailu. Tamara Molentová zopakovala umiestnenie zo soboty, Veronika Šteczová po zdravotných problémoch obsadila 11. miesto.

Za sebou nechal olympijského medailistu

Popoludní štartovali dorastenci a opäť to bolo skvelé predstavenie Lukáša Ottingera (2,1,1,1) – v dramatickom závere sa po poslednej streľbe dostal na čelo pretekov a vydržal tam až dokonca – stal sa tak dvojnásobným majstrom Slovenska v biatlone. Výborne mu tentokrát sekundoval aj Tomáš Sklenárik (3,1,3,2), ktorý vybojoval bronzovú medailu. Radovan Humeník (2,1,1,2) zopakoval svoje umiestnenie zo soboty, Andrea Uličná (2,2,3,3) si o jednu priečku polepšila. Zimná sezóna je za nami. S radosťou sledujeme výkony našich odchovancov v centre talentovanej mládeže, výkony Emy Kapustovej a najmä výkony najmladších žiakov a žiačok, ktorých nadšenie z biatlonu nám dáva veľkú radost a prísľub do budúcnosti.

A to v budúcej sezóne do seriálu pretekov Slovenského pohára nastúpi aj Markus Sklenárik, ktorý v posledný februárový víkend v pretekoch v behu na lyžiach na Štrbskom Plese zvíťazil. Výbornú bežeckú formu tam potvrdil aj jeho brat Tomáš, ktorý v hlavnej kategórii obsadil 2. miesto, pričom za sebou nechal aj olympijského medailistu Pavla Hurajta. Veríme len, že po dvoch sezónach nás v tej budúcej počasie konečne odmení bohatšou snehovou nádielkou a umožní nám trénovať aj bližšie ako v Osrblí a či Štrbskom Plese.

text: Klub biatlonu Magnezit Revúca

foto: Štefan Ottinger

Tituly a medaily pre našich športovcov: Biatlonisti Revúcej zabodovali
5
Galéria
Zdroj: Klub biatlonu Magnezit Revúca
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM