Eva Viestová Krimi

Policajti radili seniorom ako sa nestať obeťou trestného činu

Preventívne akcie proti trestnej činnosti páchanej na dôchodcoch organizovalo uplynulý týždeň Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici vo viacerých mestách.

Ilustračný obrázok k článku Policajti radili seniorom ako sa nestať obeťou trestného činu
Foto: Eva Viestová

Ako informovala policajná preventistka Andrea Petrovičová, policajti v Tornali urobili seniorom prednášku v Domove sociálnych služieb a Domove dôchodcov (DSS a DS). V Revúcej starších ľudí oslovovali na parkoviskách pred nákupnými centrami.

Počas preventívnej kampane policajti seniorom rozdávali letáky s informáciami, ktoré im majú pomôcť vyhnúť sa rizikovým situáciám.

„Trestná činnosť páchaná na osobách vyššieho veku sa v posledných rokoch stáva fenoménom so zvyšujúcim sa prvkom organizovanosti a brutality páchateľov. Títo úmyselne uvádzajú seniorov do omylu a na ich škodu sa obohacujú. V niektorých prípadoch ich oberú aj o celoživotné úspory. Nakoľko ide o predvianočné obdobie, policajti vyzvali starších ľudí na ostražitosť aj v súvislosti so zvýšeným počtom vreckových krádeží,“ povedala Petrovičová.

V Revúcej sa policajti vybrali na parkoviská pred nákupné centrá. Ľudia sa spočiatku prítomnosti uniformovaných zástupov zákona zľakli. Po krátkom čase však zistili, že im prišli pomôcť.

„Nič odo mňa nechceli, práve naopak, niečo mi dali. Je to poučenie ako sa vyhnúť krádežiam a podvodom, ktoré by mohli na mne páchať. Ja si myslím, že sa mi tieto informácie budú celkom hodiť, lebo dnes treba počítať naozaj so všetkým,“ reagoval jeden z revúckych seniorov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM