Jakub Forgács Krimi

Policajti v akcii: Muži zákona zadržali Jána (46) z Revúcej, vieme čo je vo veci!

Muži zákona zadržali Revúčana Jána (46). Ten už čelí obvineniu z prečinu porušovania domovej slobody. Podľa polície má na svedomí minimálne desať takýchto skutkov!

Ilustračný obrázok k článku Policajti v akcii: Muži zákona zadržali Jána (46) z Revúcej, vieme čo je vo veci!
Zdroj: TASR

Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne, muži zákona zadržali zlodeja, ktorý má na svedomí minimálne 10 skutkov prečinu porušovania domovej slobody. „V pondelok zadržali Jána (46) z Revúcej, ktorému vyšetrovateľ z uvedeného prečinu vzniesol obvinenie. Obvinený sa mal dopustiť skutkov na viacerých miestach,“ uviedla Petra Kováčiková.

„Približne od polovice januára 2015 do polovice mesiaca február vošiel do viacerých rodinných domov, alebo priestorov bytových domov, a to priamo v meste Revúca a taktiež v obci Lubeník. Obvinený v úmysle zmocniť sa cudzej veci neoprávnene vošiel do dvorov rodinných domov, následne sa presunul k neuzamknutým vchodovým dverám do rodinného domu, ktorého priestory prehľadal a vo väčšine prípadov ukradol finančnú hotovosť,“ pokračovala hovorkyňa.

Podľa polície v troch prípadoch bol vyrušený obyvateľmi rodinných domov a z miesta ušiel. „Podľa doposiaľ zistených informácií svojim konaním spôsobil celkovú škodu krádežou, ktorá bola vyčíslená na nie menej ako 173 eur,“ povedala Kováčiková. Polícia na prípadoch stále pracuje a zo strany vyšetrovateľa bol na prokuratúru podaný podnet na väzobné stíhanie obvineného.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM