Volejbal

Posledný tohtoročný domáci zápas vyšiel volejbalistom na jednotku

Napriek jarmoku prišlo na posledné tohtoročné zápasy na domácej pôde dosť divákov. Začiatok bol z našej strany dosť rozháraný, nesústredený a nervózny. Nevychádzalo nám skoro nič a súper nemusel vynakladať veľa snahy a získaval body veľmi ľahko.

Ilustračný obrázok k článku Posledný tohtoročný domáci zápas vyšiel volejbalistom na jednotku
Foto: Eva Viestová

Zo strany trénerov prišlo aj niekoľko tvrdších slov a aj ku zmenám v zostave. Hlavne zmena na poste univerzálneho smečiara, Juraja Kriváňa, priniesla oživenie na ihrisku. Hneď sa uviedol dobrým smečom, následne blokom a potom prišiel na miesto servisu.

Sedem priamych bodov, z toho štyri esá, tak ukľudnili domácich hráčov, že naša hra konečne vyzerala ako volejbal. Začali zaberať ostatní hráči a tu by som vyzdvihol niektorých hráčov. Na prvý zápas ako libero nastúpil Viliam Adámek a jeho príjem podania a zákroku v ihrisku boli ozdobou hry.

Druhým hráčom je blokár, Matej Karabínoš. Na sieti pri rýchlikoch bol nezadržiteľný. Jeho smečiarska úspešnosť bola vysoká a keď smečoval, body pravidelne rástli na našej strane. Rád by som pochválil aj mladého nahrávača Erika Barboriaka, ktorý nastúpil na post prvého nahrávača. Na začiatku bol nervózny, ale potom mu pomohli aj hráči a jeho nahrávky začali byť úspešné a mali volejbalovú logiku.

Prvý zápas sme ukončili v pohode a na druhý sme nastúpili už úplne nažhavení. Nepustili sme súpera do ničoho vážnejšieho a diváci zase mali dôvod baviť sa našou hrou. Zápas skončil obojstranným potleskom. Hráči ďakovali divákom za podporu a diváci hráčom za predvedenú hru a za to, že celý rok 2013 sme ukazovali, prečo je volejbal najlepší kolektívny šport v Revúcej.

AVK Magnezit Revúca : VK HYDREX Hriňová 3:1 a 3:0

Zostava Revúcej : E: Barboriak, D. Belica, O. Slamčík, M. Karabínoš, J. Jankovič, M. Herich Str.: J. Kriváň, Ľ. Rusnák, M. Breznaník

Chcel by som na záver poďakovať mestu Revúca za podporu, bez ktorej by volejbal na takejto úrovni už neexistoval. Takisto reklamným partnerom – SMZ Jelšava, Revimex, Slovmag a.s., MAMUT Pub, Revúca24, Hamaviss, Foto Rolinec a ďalší, ktorí pomáhajú volejbalu.

A hlavne našim verným divákom, bez ktorých by tento šport nemal význam.

info a foto: Maroš Kumi, športový riaditeľ AVK

AVK Magnezit Revúca : VK Hydrex Hriňová
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM