Eva Viestová Rôzne

Potreba odborníkov je v regióne Revúca stále aktuálna

Dňa 29. novembra 2011 sa uskutočnilo na Strednej odbornej škole na ulici Generála Viesta v Revúcej pracovné stretnutie zástupcov podnikateľského sektora a zástupcov strednej školy. Predmetom rokovania bola podpora odborného vzdelávania v regióne.

Prítomní sa oboznámili so školskými vzdelávacími programami, prerokovali spôsoby motivácie žiakov najmä z radov absolventov základných škôl. Ďalej sa vyjadrili k možnostiam finančnej odmeny žiakov počas odborného výcviku na pracoviskách firiem. Vyjadrili podporu záujmu o odborné vzdelávanie najmä v týchto študijných odboroch: mechanik strojov a zariadení, elektrotechnik, a učebných odboroch: elektromechanik – silnoprúdová technika a murár. Veľkou devízou je poskytovanie osobných ochranných pracovných prostriedkov a možnosť zácviku na budúcom pracovisku okrem spomínaných finančných benefitov. Účastníci sa vyjadrili aj k organizovaniu exkurzií v podnikoch, aby sa zreálnil pohľad záujemcov na svoju budúcu odbornú prácu. Pracovného stretnutia sa zúčastnili zástupcovia týchto podnikateľských subjektov: Slovenské magnezitové závody a. s. Jelšava, Slovmag a. s. Lubeník, Cestné a stavebné mechanizmy a.s. Tisovec, Unicorn – ESK s.r.o Tornaľa, Sklotex Revúca s.r.o. a Papservis Slavošovce s.r.o. .
Riaditeľ SOŠ Revúca prítomných privítal a pracovnú atmosféru umocnil pripravenou prezentáciou, do ktorej sa zapájali aj predsedovia predmetových komisií pre odborné predmety, zástupkyňa pre teoretické vyučovanie a hlavný majster odborného výcviku Strednej odbornej školy. V závere sa účastníci dohodli, že svoje pripomienky pre skvalitnenie odborného vzdelávania doručia v čo najkratšom čase na adresu školy pre ich zapracovanie do školských vzdelávacích programov. Veríme, že toto stretnutie osloví aj rodičov budúcich uchádzačov o štúdium na našej Strednej odbornej škole, ale aj samotných absolventov základných škôl celého regiónu Revúca. Je to súčasť perspektívneho pohľadu do budúcnosti odborníkov, ktorí sú stále žiadaní a nie súčasť reklamy smerujúcej do evidencie nezamestnaných.

Zdroj info a foto : Ing. František Lukáš, riaditeľ SOŠ Revúca

firmy na SOS RA
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM