Radka Deckerová Krimi

Ohnivá dráma: Horí sedem hektárov lesa, hasiči budú bojovať s plameňmi aj v noci!

Náročné hasenie na mieste koordinuje riadiaci štáb, v súčasnosti požiar likviduje 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Ilustračný obrázok k článku Ohnivá dráma: Horí sedem hektárov lesa, hasiči budú bojovať s plameňmi aj v noci!
Foto: Radka Deckerová

Blízko Betliara (okres Rožňava) horí les. Požiar blízko obce spozorovali krátko po 14:00.

V súčasnosti ho likviduje 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Rožňavy, Košíc, Dobšinej a Popradu. Náročné hasenie na mieste koordinuje riadiaci štáb.

Ako pred 19:00 informoval dôstojník operačného strediska rožňavských hasičov Attila Dudas zatiaľ sa veľký lesný požiar v lokalite Stádielko vo Volovských vrchoch pri Betliari a Gemerskej Polome ani po piatich hodinách nepodarilo dostať pod kontrolu ani lokalizovať.

Potvrdil to aj riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ Košice Jozef Fedorčák, ktorý je na mieste požiaru. „Horí na ploche približne sedem hektárov na lesnom území zasiahnutom kalamitou. Oheň sa zatiaľ nedostal do korún stromov. Dobré je, že sa na hrebeň nad požiarom podarilo dostať cisternu s vodou a budeme môcť zasahovať aj zhora. Vrtuľníky s bambi vakmi neustále oheň hasia. Snažíme sa zabrániť rozšíreniu požiaru do zdravého, vysokého lesa. Zrejme tu budeme aj cez noc,“ povedal Fedorčák. Dodal, že zatiaľ nemá informácie, že by bol niekto zranený. Príčinu vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Komunikačný odbor ministerstva obrany informoval, že na hasení sa podieľajú aj dva vojenské vrtuľníky s bambi vakmi z Prešovského vrtuľníkového krídla. Vzdušné sily Ozbrojených síl SR požiadal o pomoc Hasičský a záchranný zbor z dôvodu rýchlo sa šíriaceho požiaru koreňového systému. Vrtuľníky Mi-17 boli nasadené v podvečerných hodinách.

Veľký požiar lesa pri Betliari, zasahuje už aj vrtuľník!
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM