Radka Deckerová Krimi

Požiar lesa pri Betliari: Hasičov zrejme čaká celodenný boj!

Hasiči aj dnes pokračujú v boji s lesným požiarom pri obci Betliar (okr. Rožňava), ktorý vznikol v utorok popoludní. Oheň podľa odhadov zasiahol zhruba osem hektárov lesného porastu vo Volovských vrchoch.

Ilustračný obrázok k článku Požiar lesa pri Betliari: Hasičov zrejme čaká celodenný boj!
Foto: Radka Deckerová

Hasiči zasahovali proti ohňu celú noc. „Okolo 1.30 h to bolo lokalizované, ale znova sa to rozfúkalo, takže opäť bol ešte vyžiadaný vrtuľník ministerstva vnútra a naši tam zasahujú ďalej,“ uviedol dnes ráno krajský operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach. Ako v stredu ráno pred siedmou informoval dôstojník operačného strediska rožňavských hasičov Attila Dudas, v teréne bolo do 15 hasičov.

Od skorého rána je na mieste aj krajský riaditeľ košických hasičov Jozef Fedorčák. „Ráno o šiestej sme vystriedali ľudí z nočnej novými príslušníkmi. Nasadíme všetky sily a prostriedky, aby sme požiar postupne likvidovali. Mal by doletieť aj jeden vrtuľník, ktorý bude hasiť ohnisko v najťažšie prístupnom teréne na východnej strane svahu, kde je vysoká tráva a staré vyvrátené stromy a pne. Pokúsime sa dostať cisterny aj na hrebeň. Chlapi budú postupne likvidovať jednotlivé ohniská od okrajov do stredu požiaroviska,“ uviedol v stredu o štvrť na osem Fedorčák, ktorý je na mieste požiaru.

Hasiči budú dnes podľa odhadov zasahovať na mieste zrejme celý deň. Na otázku, či sa im požiar podarí v stredu zlikvidovať, odvetil Fedorčák, že to bude záležať od situácie a postupu likvidácie. „Uvidíme o päť, šesť hodín,“ povedal Fedorčák.

S požiarom, ktorý spozorovali v utorok o druhej popoludní, v ťažkom teréne bojuje okolo 40 hasičov a dobrovoľníkov z Rožňavy, Dobšinej, Košíc a Popradu aj s technikou. Horí na ploche približne sedem hektárov na lesnom území zasiahnutom kalamitou. V náročnom teréne bola v utorok na likvidáciu nasadená aj letecká technika z ministerstva vnútra a špeciálne vycvičení hasiči z modulu leteckého hasenia. Na pomoc prišli aj dva vrtuľníky Mi – 17 s bambi vakmi z prešovskej letky ministerstva obrany.

Zdroj: tasr/webnoviny

Veľký požiar lesa pri Betliari, zasahuje už aj vrtuľník!
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM