Rôzne

Pozoruhodný úspech dvoch škôl z nášho okresu: Veľká snaha napokon priniesla RADOSŤ!

Ktorékoľvek školské zariadenie sa ním pochváliť nemôže. Dve školy z Revúckeho okresu si prevzali medzinárodný certifikát Zelená škola a vlajku Eco-Schools. Zaradili sa tak medzi 82 škôl po celom Slovensku, ktoré sa pýšia týmto titulom.

Ilustračný obrázok k článku Pozoruhodný úspech dvoch škôl z nášho okresu: Veľká snaha napokon priniesla RADOSŤ!
Zdroj: Dnes24.sk

Základná škola s materskou školou Jelšava a Základná škola s materskou školou Plešivec si vyslúžili ocenenie „Zelená škola“. Tieto dve školské zariadenia z nášho okresu, v posledných dvoch rokoch realizovali environmentálnu výchovu a praktické aktivity s priamym zapojením žiakov.

Odmena za dvojročnú snahu

„Naše dvojročné snaženie v environmentálnom programe Zelená škola bolo odmenené,“ hovorí Andrea Houšková zo Základnej školy s materskou školou Jelšava. Slávnostná certifikácia Zelených škôl sa konala 9.októbra 2014 v Bratislave v divadle P.O.Hviezdoslava. Celkovo bolo ocenených 82 škôl z celého Slovenska, ktoré splnili podmienky stanovené programom. Domov si okrem medzinárodného certifikátu odniesli aj vlajku Eco – schools.

„Certifikácie sa zúčastnili aj žiaci našej školy, ktorí pracovali zanietene v kolégiu celé dva roky. Plní dojmov, zážitkov a nanovo motivovaní sa môžeme opäť pustiť do ďalšieho ročníka tohto programu,“ prezradila Houšková.

Ochrana životného prostredia

Certifikát oceňuje aktivity škôl v ochrane životného prostredia a aktívnej spolupráce celej školy a miestnej komunity. Zelená škola je najväčším environmentálnym programom na svete. Zapojených je doň cez 52–tisíc škôl zo všetkých kontinentov. Na Slovensku je v tomto školskom roku registrovaných 284 škôl.

„Sme hrdí na to, že naše školy každý rok ukazujú, že zmena je možná a dávajú svojim žiakom viac možností učiť sa zážitkom, tráviť viac času v prírode, naučiť sa ju vnímať a chrániť ju," hovorí manažérka programu Zelená škola Miroslava Piláriková.

Foto: archív Základná škola s materskou školou Jelšava

Pozoruhodný úspech dvoch škôl z nášho okresu
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM