Rôzne

Pozrite si FOTO: Revúca má za sebou festival, na ktorom sa zúčastnilo až 130 účinkujúcich

Hudobný festival oživený folklórom pod názvom Gemerská podkovička má za sebou ďalší úspešný ročník. Malým i veľkým divákom sa predstavilo množstvo účinkujúcich a rozhodne sa bolo na čo pozerať!

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si FOTO: Revúca má za sebou festival, na ktorom sa zúčastnilo až 130 účinkujúcich
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok sa v Revúcej uskutočnil už piaty ročník festivalu detských folklórnych súborov Gemera-Malohontu pod názvom Gemerská podkovička. Zúčastnilo sa ho viac ako 130 účinkujúcich z detských folklórnych súborov Hájik a Lieskovček z Rimavskej Soboty, Lykovček z Revúcej, Mladosť a Zornička z Klenovca.

Folklórny tanec i tvorivé dielne

V dopoludňajších hodinách si účastníci festivalu uctili pamiatku pani Evky Skalskej, zakladajúcej členky a dlhoročnej vedúcej detského folklórneho súboru Lykovček. „Svojou činnosťou významne prispievala k folklórnemu životu na Gemeri-Malohonte a na jej počesť sa festival koná,“ uviedla Magdaléna Kantorová z Gemersko-malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote.

Popoludní boli pripravené tvorivé dielne pre deti, v rámci ktorých sa oboznámili s jesenným zvykoslovím, gemerskými tancami a krásnymi gemerskými piesňami. V podvečerných hodinách sa detské folklórne súbory predstavili v spoločnom programe, ktorý sa konal v Mestskom dome kultúry v Revúcej.

Zachovanie bohatých folklórnych tradícií

„Cieľom festivalu je podporovať uchovávanie nehmotného kultúrneho dedičstva Gemera-Malohontu a bohatých folklórnych tradícií v okresoch Rimavská Sobota a Revúca,“ doplnila Kantorová.

Foto: archív Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote

Folklórny festival Gemerská podkovička
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM