Správy

PREHĽAD pre Revúčanov: V týchto dňoch prebehne jarný zber biologického odpadu

Aj začiatkom jari sa môžeme v meste zbaviť odpadu z kuchyne či záhrady. Pozrite si rozpis, kedy sa bude odvážať z jednotlivých ulíc!

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD pre Revúčanov: V týchto dňoch prebehne jarný zber biologického odpadu
Zdroj: OLO a.s.

Mesto Revúca oznamuje občanom mesta, že v zmysle príslušných právnych predpisov uskutoční jarný kampaňový zber biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad (konáre, lístie). Zber sa bude organizovať v dvoch termínoch, a to posledný marcový týždeň a druhý aprílový týždeň podľa rozpisu uvedeného na konci tohto oznamu.

„Žiadame preto občanov, aby tento biologicky rozložiteľný odpad zo záhrad umiestnili na zelený pás pred dom v stanovených termínoch tak, aby nezasahoval do cesty a chodníka,“ uvádza Oddelenie životného prostredia a verejného poriadku MsÚ Revúca.

Zároveň mesto upozorňuje na platnosť Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Revúca č.133/2015 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území Mesta Revúca, kde je nakladanie s biologicky rozložiteľnými komunálnymi odpadmi (odpad zo záhrad) mimo kampaní vyhlásených mestom upravené takto:

„Pôvodca biologicky rozložiteľných komunálnych odpadov je povinný zabezpečiť ich odovzdanie v zbernom dvore v areáli spoločnosti vykonávajúcej zber a prepravu odpadov na území mesta na Šafárikovej ul. č. 330/3, Revúca. Odovzdanie tohto odpadu na zbernom dvore je bezplatné. Táto povinnosť sa týka odpadu zo záhrad a netýka sa biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu. Je zakázané ukladať predmetný odpad na verejných priestranstvách – uloženie alebo ponechanie odpadu na inom miesto ako na mieste na to určenom, je v zmysle zákona priestupkom.“

  Posledný marcový týždeň (26.03.2018 – 29.03.2018)
Pondelok Otrokovice, Štúrova, Litovelská, Sv. Qurina, Bodického
Utorok Sídlisko Stred 2 – SNP
Streda Podskalka, Komenského, Generála Viesta
Štvrtok Sídlisko 1–2 , Okružná, Železničná, Maša, Kúpeľná, Šafárikova, Francisciho
  Druhý aprílový týždeň (09.04.2018 – 13.04.2018)
Pondelok Otrokovice, Štúrova, Litovelská, Sv. Qurina, Bodického
Utorok Sídlisko  Stred 2 – SNP
Streda Podskalka, Komenského, Generála Viesta
Štvrtok Sídlisko 1–2 , Okružná, Železničná
Piatok Maša,  Kúpeľná, Šafárikova, Francisciho

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM